Zo creëer jij jouw eigen spa in huis met etherische oliën

Creëer jouw eigen spa in huis met etherische olie - PURE by Me

Heb je een lange dag gehad of misschien zelfs een drukke week? Creëer dan jouw eigen spa in huis met etherische oliën en laad weer even helemaal op. Zelf ben ik dol op een dagje sauna: een plek waar ik mezelf even helemaal uit kan zetten en weer lekker kan opladen. Maar zo’n spa-momentje kun je ook heel goed thuis creëren, lekker met etherische oliën!

We leven in een drukke en gehaaste wereld; jezelf op één zetten is niet altijd makkelijk. Maar vergeet even alle ‘moetjes’ en plan bewust een moment in je agenda voor wat extra selfcare.

Etherische oliën voor jouw eigen spa in huis

Onze reuk is het enige zintuig wat in direct contact staat met ons emotionele brein. Geuren hebben dan ook een grote invloed op hoe we ons voelen en hoe ons lichaam omgaat met spanningen. Daarnaast hebben een aantal etherische oliën een ontspannende en kalmerende werking; en dat is precies wat de bedoeling is tijdens jouw wellness at home momentje! Denk dan aan bijvoorbeeld Lavendel etherische olie, Innerlijke rust en Moeder Aarde.

Lees ook: Hoe hebben geuren invloed op onze mind?

Daarnaast zijn er ook een aantal etherische oliën die ons herinneren aan geuren die we vaak ruiken in de sauna. Denk bijvoorbeeld aan Eucalyptus, Rozemarijn of Roos etherische olie.

Zo maak jij jouw eigen spa in huis

Binnen no-time tover jij jouw huis om tot jouw persoonlijke spa. Doe de deur op slot (zodat niemand jouw momentje verstoort), zet een rustgevend muziekje op, leg je telefoon weg en geniet!

Geniet van een ontspannend bad of een heerlijke warme douche

Heb je een bad in huis? Kies dan voor een lekker ontspannend bad met etherische oliën! Een warm bad zorgt niet alleen voor een diepe ontspanning, maar geeft ook ons gelukshormoon serotonine een flinke boost. Win-win! Etherische oliën zijn een heerlijke toevoeging aan een warm bad. Maak je eigen badzout, badolie of bruisballen.

Heb je geen bad? Ga dan lekker uitgebreid douchen! Ook hierbij kun je etherische oliën gebruiken. Kies voor een Shower Mist of druppel een paar druppels etherische olie op de douchemuur en creëer zo jouw eigen stoomcabine. Na de warme douche kun je nog extra verwennerij toevoegen aan jouw eigen spa in huis, namelijk met een voetenbadje!

Meer lezen over etherische oliën in bad:

Verwennerij voor je gezicht en lichaam

Ga je in bad? Geniet dan in bad van een gezichtsmaskertje, deze maak je makkelijk zelf met een klei en een hydrolaat. Ook kun je jouw haren een flinke boost geven met een fijn haarmasker en kun je natuurlijk nog lekker jouw huid scrubben met een zelfgemaakte scrubzout.

Als je gaat douchen, geniet dan éérst van een gezichtsmaskertje en/of haarmasker. Pak daarbij een lekkere kop thee, wat M&M’s en een fijn tijdschrift of boek. Misschien doe je zelfs gezellig wat kaarsjes aan of doe je ondertussen een fijne meditatie aan. Onder de douche kun je het haarmasker en gezichtsmasker daarna goed afspoelen en je lichaam scrubben onder de douche.

Fijne DIY-recepten:

Aromadiffuser tijdens jouw spa-momentje in huis

Doe je lekker de diffuser aan tijdens jouw spa-momentje? Wat een goed idee! Kies dan voor een heerlijke ontspannen diffuserblend. We hebben een aantal fijne diffuserblends voor een wellness-gevoel in huis samengesteld voor je.

Shoppen

7.2018.00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
16.9542.40
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
11.7528.40
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
17.9544.90
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Een reactie op “Zo creëer jij jouw eigen spa in huis met etherische oliën

  1. Pingback: Diffuserblends voor een heerlijk wellness-gevoel in huis - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial