DIY: Zelf bodyscrub maken met etherische oliën

Zelf bodyscrub maken - PURE by Me

Je eigen verzorgingsproducten maken lijkt wellicht ingewikkeld, maar de meeste recepten hiervoor zijn juist heel makkelijk. Met de zomer in aantocht worden we allemaal weer wat bruiner en is het fijn om je huid extra te verzorgen. Heerlijk om dan regelmatig jouw huid te scrubben en daarvoor kun je zelf een bodyscrub maken. Deze is binnen vijf minuten klaar!

Wat heb je nodig?

Wil jij zelf een bodyscrub maken? Leuk! Op deze manier kun jij jouw (gebruinde) huid extra goed verzorgen, zonder chemicaliën en andere producten. Een bodyscrub die puur natuur is, hoe fijn is dat? Wat heb je daarvoor nodig?

  • 150 gram neutrale badzout, zoals epsomzout
  • 40 a 50 ml basisolie 
  • Etherische oliën naar keuze (zie ook hieronder)

Zelf bodyscrub maken

Doe het badzout in een kom en voeg hier de basisolie aan toe. Roer dit goed door totdat je de juiste dikte hebt. Voeg vervolgens een aantal druppels etherische olie toe (5 a 10 druppels) en roer het nogmaals goed door. Tadaaa! Dat was het al!

Bewaar de scrubzout in een potje en scrub regelmatig de dode huidcellen weg. Bekijk ook deze Reel op Instagram!

Fijne etherische oliën om te gebruiken:

In principe kun je heel veel verschillende etherische oliën gebruiken voor jouw homemade bodyscrub. Maar ik wil je adviseren om niet de ‘hete oliën’ (zoals kaneel, tijm en oregano bijvoorbeeld) te gebruiken. Dat vindt je huid niet zo leuk.

Het is altijd verstandig om eerst een allergietest te doen voordat je deze olie op de huid wilt gebruiken, de olie kan huidirritatie veroorzaken.

Welke etherische oliën zijn fijn voor een bodyscrub?

Een reactie op “DIY: Zelf bodyscrub maken met etherische oliën

  1. Pingback: Zo creëer jij jouw eigen spa in huis met etherische oliën - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial