Etherische oliën bij verkoudheid

Etherische oliën bij verkoudheid - PURE by Me

Wanneer de R weer in de maand zit, lijkt het snottenbellen-seizoen definitief geopend. Van snotneus tot keelpijn: etherische oliën kunnen jou bij een verkoudheid op een hele fijne en natuurlijke manier ondersteunen. Benieuwd welke etherische oliën bij verkoudheid je het beste kunt inzetten? In dit artikel vertellen we je alles over aromatherapie bij verkoudheid!

Let op: Etherische oliën zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dé oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onze Medische disclaimer. Alle tips die in dit artikel gegeven worden zijn bedoeld voor volwassenen. Bij kinderen jonger dan 6 jaar adviseren wij sowieso om geen eucalyptus, kaneel of pepermunt te gebruiken.

Wat is een verkoudheid?

Wanneer we verkouden zijn, hebben we een ontsteking aan onze slijmvliezen in de neus, de keel en/of de bijholten. Deze ontsteking wordt veroorzaak door een virus. Als een virus niet aanwezig is, zorgen de slijmvliezen ervoor dat er een beetje slijm en vocht aangemaakt wordt. Maar wanneer de slijmvliezen ontstoken zijn, wordt het dikker en komt er heel veel slijm (snot!).

Een verkoudheid kan veroorzaakt worden door heel veel verschillende virussen. Deze virussen verspreiden zich onder andere via de adem en via de handen.

Klachten bij verkoudheid

Doordat de slijmvliezen ontstoken raken door een virus, kunnen we verschillende klachten ervaren. Denk dan aan de welbekende verstopte neus of juist een snotneus of lopende neus. We kunnen minder goed ruiken, we niezen of hoesten of we hebben last van keelpijn of oorpijn.

Verkoudheid voorkomen

Een verkoudheid 100% voorkomen is vrijwel onmogelijk, maar we kunnen wel onze weerstand verhogen zodat we minder vatbaar zijn voor virussen. Zorg dus voor een flinke boost voor jouw immuunsysteem.

Persoonlijk vind ik etherische oliën vooral heel mooi om preventief in te zetten. Op de achtergrond kunnen ze namelijk op een natuurlijke manier ons immuunsysteem versterken, ons lichaam ondersteunen én het zelfherstellend vermogen van ons lichaam stimuleren. Volgens mij is dat precies wat we nodig hebben om een verkoudheid (of flinke griep!) te voorkomen. De High Immune etherische olie is hier een hele mooie voor!

Daarnaast is het belangrijk om voldoende te drinken, regelmatig te bewegen en voedzaam en gezond te eten. Wanneer we midden in het ‘verkoudheids-seizoen’ zitten, is het belangrijk om regelmatig je handen te wassen.

10 fijne etherische oliën bij verkoudheid (enkelvoudig)

Etherische oliën bij verkoudheid gaan niet per se alle klachten laten verdwijnen, wél kunnen ze voor verlichting zorgen. Zo zijn een aantal etherische oliën antiviraal of antiseptisch of hebben ze een slijmoplossende werking. De 10 fijnste enkelvoudige etherische oliën bij verkoudheid zijn:

Deze etherische oliën kunnen op een mooie manier met elkaar gecombineerd worden, bijvoorbeeld in een diffuser of maak je eigen aroma-inhaler of hoestbalsem.

Kant en klare producten op basis van etherische olie bij verkoudheid

Uiteraard hebben we ook een aantal kant en klare producten die je kunt inzetten bij verkoudheid. Denk dan bijvoorbeeld aan de Cough & Sniffs, de Breath roll-on, de Epic Longbalsem, Eucalyptus & More badolie, Sneeze badzout, Sinus Clear inhaler of de High Immune roll-on.

Verkoudheid en kinderen

Hebben de kinderen in huis last van een (flinke) verkoudheid? Gebruik dan de Cough & Cold (vanaf 6 maanden) of de Verkouden Neusjes (vanaf 2 jaar).

Bij kinderen jonger dan 6 jaar adviseren wij sowieso om geen eucalyptus, kaneel of pepermunt te gebruiken.

Shoppen

Een reactie op “Etherische oliën bij verkoudheid

  1. Pingback: Etherische oliën voor verkoudheid bij kinderen - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial