Etherische oliën bij hoofdpijn

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht waar vrijwel iedereen wel eens last van heeft. Van stress en spanning tot hormonale hoofdpijn en migraine. Etherische oliën bij hoofdpijn kunnen verlichting bieden en een hele fijne ondersteuning zijn. Aromatherapie bij hoofdpijn wordt onder andere veel ingezet bij spanningshoofdpijn en de etherische oliën doen dan bijna altijd hun werk. Welke etherische olie bij hoofdpijn zet jij het liefste in? Ik deel een aantal tips!

 

Etherische oliën bij hoofdpijn

Etherische oliën bij hoofdpijn werken op verschillende manieren. Op emotioneel niveau brengen de oliën ontspanning, op energetisch niveau brengen ze jouw energie beter in balans (onder andere om beter te gronden bijvoorbeeld) en op lichamelijk niveau brengen de etherische oliën jouw zenuwstelsel in balans en kunnen jouw spieren ontkrampen en ontspannen. De meest bekende etherische oliën bij hoofdpijn zijn:

  • Basilicum etherische olieBasilicum olie werkt ontkrampend en ontspannend en wordt daarom vaak ingezet bij (spannings)hoofdpijn.
  • Eucalyptus etherische olieEucalyptus olie zorgt ervoor dat de mist in jouw hoofd weer optrekt. Bij hoofdpijn door verkoudheid en verstopte holtes is Eucalyptus ook erg fijn om in te zetten.
  • Lavendel etherische olie: Lavendel olie staat bekend om haar ontspannende werking en de fijne ondersteuning bij het slapen. Maar het is ook een hele fijne etherische olie bij hoofdpijn! De olie geeft een kalmerend effect, ontspant de zenuwen en is mede daardoor effectief bij hoofdpijn.
  • Pepermunt etherische olie: Pepermunt olie is een verfrissende olie die veel wordt ingezet bij hoofdpijn. Het heeft een verkoelend effect op de huid, vermindert spierkrampen en stimuleert de bloedsomloop. Daarnaast is het een verlichtende olie wanneer je hoofd vol met watten lijkt te zitten. Een fijne etherische olie bij hoofdpijn!

Lifesaver bij hoofdpijn: Tension Buster

De Tension Buster is niet voor niets de meest verkochte roll-on in onze webshop. Deze kant en klare roll-on is speciaal door De Groene Linde gemaakt voor iedereen die regelmatig last heeft van hoofdpijn en migraine. Wat mij betreft is het een echte musthave in jouw medicijnkastje. De etherische oliën die verwerkt zijn in dit product zorgen er met name voor dat de verkramping in het lichaam een stuk minder wordt.

De Tension Buster is meteen een mooie les om naar jouw lichaam te luisteren. Waar komt jouw hoofdpijn vandaan? Misschien wel uit jouw nek en schouders? Dan is dat de beste plek om de Tension Buster te rollen. Het liefst al wanneer je de spieren voelt samentrekken en vaak is dat al voordat je echt hoofdpijn hebt. Eventueel kun je de Tension Buster ook nog rollen op jouw haargrens of jouw slapen.

De Tension Buster mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap en wij adviseren altijd om deze niet te dicht bij de ogen te gebruiken. Goed om te weten: De Tension Buster is ook fijn om in te zetten bij spierpijn en menstruatiekrampen.

Diffuserblends bij Hoofdpijn

Er zijn verschillende etherische oliën bij hoofdpijn die je kunt inzetten. Je kunt zelf een roller maken met de oliën, een massageolie maken of de oliën verdampen in een diffuser. Ik deel graag een aantal diffuserblends met je! Van hoofdpijn tot migraine en van een kater tot verkoudheid. Probeer zelf ook vooral even uit welke etherische oliën bij hoofdpijn jij het fijnste vindt!

Headache Relieve

Head Tension Reliever

Headache Buster

Hangover Relieve

Migraine blend

Soothe your Headache

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial