DIY Recept: Zelf een balsem tegen hoofdpijn maken

Zelf een balsem tegen hoofdpijn maken - PURE by Me

Vrijwel iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn, de een wat vaker dan de ander. De oorzaken van hoofdpijn kunnen heel verschillend zijn: van hormonen en stress tot migraine en van verkoudheid of te weinig water gedronken tot een kater. Etherische oliën bij hoofdpijn kunnen een fijne ondersteuning zijn en de klachten op een mooie manier verlichten. De mogelijkheden om etherische oliën bij hoofdpijn in te zetten zijn eindeloos en een daarvan is bijvoorbeeld een balsem tegen hoofdpijn. In dit artikel delen we een fijn recept om zelf een balsem tegen hoofdpijn te maken.

Let op! Etherische oliën zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dé oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onze Medische disclaimer.

Zelf een balsem tegen hoofdpijn maken

Een balsem tegen hoofdpijn kan een hele fijne ondersteuning zijn. Zo ondersteunt het onder andere om de spieren in de nek en schouders te ontspannen en te ontkrampen, maar het kan ook een frisse wind geven en de vele watten in je hoofd laten optrekken. Zelf een balsem tegen hoofdpijn maken is simpel om te doen en je kunt zelf kiezen welke etherische oliën je wilt toevoegen.

Welke etherische oliën kun je toevoegen aan de balsem tegen hoofdpijn?

Er zijn verschillende etherische oliën tegen hoofdpijn die je kunt gebruiken. Probeer allereerst te voelen (of te bedenken) wat voor soort hoofdpijn het is en waar deze vandaan komt. Heb je hoofdpijn doordat je veel te druk bent geweest en je gestrest voelt? Kies dan voor ontspannende oliën. Heb je gespannen spieren in je nek en schouders? Kies dan voor oliën die een ontkrampende werking hebben en daarmee de spanning in je spieren verzachten. Hieronder vind je verschillende combinaties die verlichtend werken bij hoofdpijn.

Kalmerend

Migraine & misselijk

Verfrissend

Krachtpatser

Ontkrampend

Dit heb je nodig: 

Zo kun je zelf een balsem tegen hoofdpijn maken

Doe de Shea Butter, de basisolie en de bijenwas in een smeltpan en laat het au bain marie smelten. Smelt het net zo lang tot alles helemaal vloeibaar is geworden en je het goed kunt door roeren. Als alles helemaal gesmolten is, kun je de druppels etherische olie toevoegen en eventueel de vitamine E om het langer houdbaar te houden. Giet vervolgens alles in een tinnen blik en het laat het afkoelen. Daarna is de balsem tegen hoofdpijn klaar om te gebruiken.

Heb je geen smeltpan? Geen probleem! Je kunt het ook smelten in een glazen schaaltje en dit in een pannetje met warm water zetten.

De bijenwas wordt gebruikt, zodat het wat steviger wordt. Eventueel kun je wat extra bijenwas toevoegen als je de balsem wat dikker wilt hebben.

Hoe gebruik je deze balsem tegen hoofdpijn?

Je kunt de balsem aanbrengen op je slapen, achter je oren, langs de haargrens en op je nek en/of schouders.

Shoppen

11.7528.40
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
8.5521.40
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial