DIY Recept: Tropische lotionbar met kokos en limoen

Tropische lotionbar met kokos en limoen - DIY recept

Wanneer de zomervakantie achter de rug is, vind ik het altijd heerlijk om dat vakantiegevoel nog even vast te houden. Nog een beetje ‘hangen’ in huis, niks moeten, vakantiefoto’s nog eens bekijken en wat extra tijd en ruimte nemen voor mezelf. Maar ook met geuren hou ik het vakantiegevoel heel graag vast, bijvoorbeeld door de luchtige energie van de vakantie in huis te halen met citrus oliën of juist met de geur van kokos. Daarom maakte ik een tropische lotionbar met kokos en limoen. Een heerlijke verzorgende lotionbar voor mijn huid, maar dan met de geur van vakantie.

Ingrediënten: wat heb je nodig?

Ik vind het heerlijk om mijn eigen verzorgingsproducten te maken. Niet alleen omdat het heel leuk is om te doen, maar ook omdat het fijn is voor mijn lichaam én omdat ik mijn eigen geuren kan beslissen. Voor deze tropische lotionbar maak ik gebruik van slechts een paar producten.

Zo maak je deze tropische lotionbar

Zorg ervoor dat je een pannetje met warm water hebt en zet daarin een glazen schaaltje of een smeltpan. Voeg allereerst 1 eetlepel Mangoboter toe aan de smeltpan, dan de kokosolie en dan de bijenwas. Roer dit door totdat alles goed gesmolten is en je een vloeibare substantie in je smeltpan hebt. Laat het dan een beetje afkoelen en voeg dan het Kokos-extract en de druppels etherische olie toe. Roer het dan nogmaals goed door en giet het gehele dan in een mal. Laat het afkoelen en vervolgens heb je een heerlijke tropische lotionbar die hydraterend en voedend is voor de huid.

Bewaar de lotionbar in een tinnen blik of op een zeepschaaltje.

Opmerking: In dit recept maak ik gebruik van Limoen etherische olie, een heerlijke combinatie met het kokos-extract! Echter wanneer er te veel druppels Limoen etherische olie in zitten, kan dit een schadelijk effect hebben op je huid wanneer je de zon in gaat. Zorg er dus voor dat je in deze hoeveelheden maximaal 6 druppels Limoen etherische olie aanhoudt. Meer lezen over etherische oliën en de zon kun je in dit artikel.

Meteen de juiste producten shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial