Back to school: Tips om etherische oliën in te zetten

back to school: tips om etherische oliën in te zetten

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur en de vragen stromen alweer binnen bij ons. Hoe kun je etherische oliën het beste inzetten in deze periode van het jaar?

De overgang van de zomervakantie naar een nieuw schooljaar is altijd behoorlijk heftig, voor kinderen én voor ouders. Na een fijne vakantie, is het soms een uitdaging om een nieuwe fijne routine te vinden. En daarnaast is er vaak nog een nieuwe klas, een nieuwe juf of misschien zelfs wel een hele nieuwe school. Het kan behoorlijk overweldigend zijn voor kinderen. Zeker na een periode van veel rust en ruimte. Juist omdat etherische oliën ons op mentaal en emotioneel vlak zo goed kunnen ondersteunen, kun je ze ook in deze overgang goed inzetten.

Weer naar school en etherische oliën gebruiken

Je kunt etherische oliën bij kinderen voor heel veel klachten en kwaaltjes inzetten. Zet ze in om de weerstand een boost te geven, luizen op afstand te houden, om te ondersteunen bij huiswerk, voor meer zelfvertrouwen of juist om meer rust en ontspanning te creëren. De keuze is reuze! Wij delen een aantal fijne tips!

1. Een ontspannen sfeer in huis na schooltijd

De eerste weken na de zomervakantie kunnen behoorlijk overweldigend zijn voor onze kinderen. Dit komt simpelweg omdat hun brein nog niet volledig ontwikkeld is om al deze (nieuwe) prikkels te verwerken. Het gevolg van al deze prikkels is dat ze boos en verdrietig (of misschien zelfs wel angstig) uit school komen en helemaal overprikkeld zijn. Laat hun systeem weer lekker tot rust komen met een ontspannende diffuserblend, bijvoorbeeld de Kalme Kikker.

2. Maak een avondritueel met etherische oliën

Rust, regelmaat en reinheid worden ook wel de basisprincipes van het ouderschap genoemd. Rust en regelmaat is heel fijn voor kinderen, zeker als het gaat om een avondritueel. Creëer een avondritueel met etherische oliën om de dag rustig en ontspannen af te sluiten. Geur staat in direct contact met onze hersenen, precies de plek waar herinneringen en emoties opgeslagen liggen. Door iedere avond dezelfde etherische olie te gebruiken, krijgt ons brein een seintje dat het tijd is om te ontspannen en de dag af te sluiten.

Onze tip: zet de diffuser ongeveer een half uurtje voor het slapen gaan aan op de kamer van jouw kinderen. Wanneer ze hun slaapkamer binnen komen, ruiken ze de kalmerende geuren al. Je kunt ook gebruik maken van een spray of je kindje zelf laten rollen met een roll-on. Kalmerende oliën voor kinderen zijn onder andere Lavendel, Mandarijn, Kamille Rooms, of Sinaasappel. Maar je kunt ook kiezen voor een samengestelde olie uit onze Kids Collectie, bijvoorbeeld Slaap Schaapje of Kippendroom.

3. Geef het zelfvertrouwen een boost! 

Vindt jouw zoon of dochter de eerste week op school spannend? Is hij of zij bang dat de nieuwe lesstof niet gaat lukken? De Leeuwenkracht uit onze Kids Collectie geeft het zelfvertrouwen en daadkracht van jouw kind een flinke boost.

4. Ondersteuning bij huiswerk

Moet er huiswerk gemaakt worden? Onze geur staat in directe verbinding met de hippocampus, dit is het deel in de brein waarbij het geheugen een grote rol speelt. Je kunt etherische oliën dus heel goed gebruiken ter ondersteuning van de focus en concentratie. Denk dan bijvoorbeeld aan Rozemarijn, Citroen of Kruizemunt. Liever niet zelf aan de slag met etherische oliën mixen? De Hocus Focus is speciaal gemaakt om de focus en concentratie van jouw kind te bevorderen. Ook ideaal om deze roll-on in de schooltas van je kind te doen!

5. Energetische bescherming

Kinderen zijn vaak een stuk gevoeliger dan wij volwassenen. Ze zijn nog zo puur en intuïtief, dat ze vaak ongemerkt allerlei gevoelens en emoties van anderen oppikken. Zeker (hoog)gevoelige kinderen kunnen hier onbewust flink wat last van hebben. Met Egeltje, bescherm me kun je het energieveld van jouw kindje beschermen. Het zorgt voor een soort ‘beschermveld’ om jouw kind heen, waardoor gevoelens en emoties van anderen minder hard binnenkomen en jouw kind beter bij zichzelf kan blijven.

Last but not least: Bye bye luizen! 

Vaak komt er na een vakantie ook weer een luizenuitbraak in de klas. Hou ze op afstand met Tea Tree etherische olie. Dit doe je bijvoorbeeld door een roll-on te maken met een paar druppels Tea Tree en een basisolie. Rol dit voordat ze naar school gaan achter de oren en in hun nek en de luizen zullen niet bij ze komen.

Meer lezen:

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial