Etherische oliën ter ondersteuning op school

Etherische oliën voor school - PURE by Me

Na een paar heerlijke weken zomervakantie staat het nieuwe schooljaar weer voor de deur. Hoewel het heerlijk is om weer meer structuur en ritme in de week te hebben, is het nieuwe schooljaar toch ook vaak een spannende periode. Een nieuwe klas, een andere juf of misschien zelfs een nieuwe school. Ook zijn er vaak weer veel meer prikkels dan in de vakantieperiode en hebben we opeens weer meer behoefte aan ontspanning en beter slapen. Wij tippen een aantal fijne etherische oliën ter ondersteuning op school. Niet alleen voor de start van het nieuwe schooljaar, maar natuurlijk gewoon voor het hele schooljaar!

Spanning en zelfvertrouwen

Een nieuw schooljaar brengt bij veel kinderen behoorlijk wat spanning met zich mee. Van een andere klas, een nieuwe juf of misschien zelfs wel een nieuwe school… In nieuwe situaties worden kinderen vaak verlegen en zijn ze hun zelfvertrouwen een beetje kwijt.

 • Leeuwenkracht: De Leeuwenkracht ondersteunt bij meer zelfvertrouwen en daadkracht; heel fijn om te gebruiken in nieuwe situaties. De olie zet jouw kindje met beide voeten op de grond, zodat het meer daadkracht en zelfvertrouwen krijgt. De roll-on is bijvoorbeeld ideaal voor in de schooltas! Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.
 • Knuffelbeer: De Knuffelbeer een fijne olie die kindjes een veilig en geborgen gevoel geeft. Vooral voor kindjes die het moeilijk vinden om uit hun veilige en vertrouwde omgeving te zijn is dit een fijne olie. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.
 • Confidence: De Confidence roll-on is niet alleen heel fijn in nieuwe situaties, maar ook bij een moeilijke toets of een spannende spreekbeurt of presentatie. De etherische oliën in deze roll-on zorgen voor een flinke boost zelfvertrouwen! Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
 • Zelfvertrouwen: Wanneer er weinig zelfvertrouwen is, is dat niet makkelijk om mee om te gaan. De Zelfvertrouwen etherische olie maakt jou sterk en dapper. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Prikkelverwerking

Of jouw kindje nou (hoog)gevoelig is of niet, de indrukken en bijkomende prikkels op school zijn vaak behoorlijk vermoeiend voor kindjes. Daarnaast pikken ze (onbewust) ook nog allerlei emoties en energieën van anderen op. De dagen van veel kinderen zijn behoorlijk lang en vermoeiend: eerst naar school en misschien daarna nog naar de BSO. Of ze willen na school nog lekker spelen met vriendjes, ze moeten naar de zwemles of de sport. Niet gek dat jouw kindje na zo’n lange dag dan moe en prikkelbaar is, of misschien zelfs wel boos of verdrietig.

Etherische oliën kunnen hierin een hele fijne ondersteuning zijn. Zowel qua bescherming van emoties en energieën als het energetisch reinigen.

 • Egeltje, bescherm me: Is jouw kindje vaak moe en kribbig na een lange dag op school, een feestje of na het spelen bij een vriendje? Met de Egeltje, bescherm me bescherm je het energieveld van jouw kind. Zie het maar als een soort ‘beschermbubbel’ om jouw kindje heen. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
 • Walvisje, maak me schoon: Kindjes pikken vaak ontzettend veel op qua energieën en emoties van anderen. Ze kunnen daar vaak onrustig van worden. Na een lange dag op school of bij het spelen van vriendjes is de Walvisje, maak me schoon een hele fijne om in te zetten. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
 • HSP Protection: Hooggevoelige mensen pikken vaak een stuk sneller diverse diverse emoties en energieën op. Met de HSP Protection kun je jezelf beschermen tegen deze emoties en energieën. Geschikt voor (hooggevoelige) kinderen vanaf 8 jaar.
 • HSP Cleansing: Hooggevoelige mensen staan vaak erg open, waardoor er negatieve energieën (die niet van hen zijn) in hun energie komen te zitten. De HSP Cleansing zorgt er voor dat al deze emoties en energieën worden losgekoppeld. Geschikt voor (hooggevoelige) kinderen vanaf 8 jaar.

Focus en concentratie

Voor het huiswerk, de toetsen, een spreekbeurt of een presentatie is een goede focus en concentratie belangrijk. Maar de motivatie hiervoor is niet altijd even makkelijk. Etherische oliën kunnen een hele fijne ondersteuning zijn daarvoor.

 • Mixen & Matchen: Met enkelvoudige etherische oliën kun je zelf een paar diffuserblends maken. Pepermunt etherische olie zorgt voor een opgehelderd hoofd, combineer dit lekker met een citrus olie, zoals Citroen of Grapefruit.
 • Focus & Boost: De Focus & Boost etherische olie of roomspray is een verfrissende geur die jou weer oppept en ondersteunt bij meer focus.
 • Hocus Focus: Speciaal voor kindjes die moeite hebben met concentratie heeft De Groene Linde de Hocus Focus gemaakt. Stuitert jouw kindje alle kanten op of heeft het moeite om de aandacht vast te houden? De Hocus Focus biedt dan rust en zorgt ervoor dat ze zich beter kunnen concentreren.

Zo veel meer mogelijkheden

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om jouw kindje te ondersteunen met etherische oliën op school. Heb je zelf een fijne tip? Deel deze dan gerust met ons!

Een reactie op “Etherische oliën ter ondersteuning op school

 1. Pingback: Back to school: Tips om etherische oliën in te zetten - PURE by Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial