Deze etherische oliën kun je inzetten voor het ondersteunen van jouw weerstand!

Etherische oliën voor de weerstand - PURE by Me

Bij PURE by Me zijn wij natuurlijk helemaal fan van etherische oliën. Sterker nog.. Wij willen nooit meer zonder! We zetten het in bij verschillende klachten en kwaaltjes en gebruiken ze ook om onze weerstand te ondersteunen. Wanneer de R weer in de maand zit of er een virus is die de hele wereld op de kop zet, vinden wij het een fijn idee dat we de weerstand op een natuurlijke manier kunnen ondersteunen. Vandaag delen we fijne Tips & Tricks qua etherische oliën voor jouw weerstand.

Op een natuurlijke manier je weerstand ondersteunen

Help, de R zit weer in de maand! In de herfst en winter zijn we allemaal aan de lopende band verkouden, grieperig en ziek. Een snottebel hier, een hoestbui daar.. Ik ben er zelf enorm gevoelig voor. Zeker met twee kindjes die naar het kinderdagverblijf en school gaan. De meisjes lijken alle bacteriën veel sneller mee te nemen en daar hebben we thuis dan allemaal profijt van. Of nouja.. Last van! 😉

Natuurlijk kunnen we heel veel symptomen bestrijden met paracetamol, neusspray, vicks balsems, hoestdrank en nog veel meer producten uit de apotheek of drogisterij. Maar hoe fijn is het dat we al deze producten uiteindelijk helemaal niet meer nodig hebben? Gelukkig zijn er een aantal etherische oliën die jouw weerstand en immuunsysteem versterken!

Enkelvoudige oliën die helpen bij het versterken van je weerstand

We kunnen heel veel verschillende enkelvoudige etherische oliën opnoemen. Zelf vinden we het ontzettend leuk om verschillende combinaties en diffuser blends te maken met deze enkele oliën. Ook om je weerstand te versterken kun je de enkelvoudige etherische oliën goed met elkaar blenden, om een fijnere geur te creëren en de werking van de producten nog meer te versterken. Wij noemen een aantal van onze favoriete oliën op:

  • Citroen: Etherische olie van citroen mag niet ontbreken in jouw kastje met oliën. Citroen heeft een sterke antibacteriële én antivirale werking. Het activeert de witte bloedlichaampjes, waardoor je weerstand wordt versterkt.
  • Eucalyptus: Etherische olie van eucalyptus is een musthave bij verkoudheid. Eucalyptus werkt desinfecterend en doodt verschillende bacteriën en schimmels. Deze olie is dus heel fijn om in te zetten bij verkoudheid en griepverschijnselen.
  • Grove Den: Etherische olie van grove den werkt perfect bij luchtwegaandoeningen en dus zeer zeker bij verkoudheid.
  • Rozemarijn: Rozemarijn olie is een fijne olie om te gebruiken bij griep en verkoudheid. Het helpt goed bij ontstoken bijholten of een verkoudheid die maar niet loskomt.
  • Tea Tree: Tea tree olie is een product waar heel veel onderzoek naar is gedaan. Etherische olie van tea tree gaat schimmelinfecties, bacteriën en virussen te lijf en wordt voor veel klachten en kwaaltjes ingezet. Tea tree versterkt het immuunsysteem en de weerstand.

Samengestelde oliën die helpen bij het versterken van je weerstand

Gelukkig heeft De Groene Linde ook diverse samengestelde oliën die helpen bij het versterken van jouw weerstand. Samengestelde oliën zijn een mix van diverse enkelvoudige oliën, speciaal afgestemd op een bepaalde sfeer, klacht of kwaal.

  • High Immuun: High Immuun etherische olie beschermt jou tegen virussen en andere ziektekiemen die griep en verkoudheid veroorzaken. Het is een combinatie van Rozemarijn, Tijm, Eucalyptus en Tea Tree. Wij vinden de High Immuun extra lekker om te combineren met een paar extra druppels Eucalyptus en Citroen!
  • Cough & Sniffs: Deze olie blend is lekker om te verdampen in een diffuser wanneer er veel mensen verkouden zijn. De ingrediënten van deze etherische olie zijn allemaal zorgvuldig uitgezocht om de weerstand te verhogen en je te beschermen tegen diverse virussen en andere ziektekiemen. Het is een combinatie van Kruidnagel, Citroen, Eucalyptus, Kaneel en Rozemarijn. Best een kruidige geur, maar voelt meteen ook heel warm aan!

Maar wat nou als je (nog) geen diffuser hebt?

Wanneer je (nog) geen diffuser hebt, wil dat niet zeggen dat je etherische oliën niet kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld zelf een fijne roller maken met een of meerdere oliën en een basisolie. En natuurlijk hebben we ook een aantal andere producten die je kunt inzetten, zoals de High Immuun Roomspray een roll-on, onze stoom-olie of een inhaler.

Ontdek ons assortiment!

Shoppen

Een reactie op “Deze etherische oliën kun je inzetten voor het ondersteunen van jouw weerstand!

  1. Pingback: Etherische oliën voor verkoudheid bij kinderen - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial