Aromatherapie met Grapefruit etherische olie

Aromatherapie met Grapefruit etherische olie - PURE by Me

Grapefruit etherische olie

De Grapefruit is een combinatie van de pompelmoes en de zoete sinaasappel: de geur is fris, opmonterend en iets bitter. Aromatherapie met Grapefruit etherische olie wordt met name ingezet op mentaal vlak, maar heeft daarnaast ook een reinigende en antiseptische werking.

Grapefruit etherische olie wordt gewonnen door koude persing van de schil en is meestal lichtgeel van kleur.Ā Leuk om te weten: Er zijn gemiddeld 1000 kg schillen nodig voor 1 liter etherische olie.

Aromatherapie met Grapefruit etherische olie

In de parfumindustrie wordt Grapefruit regelmatig gebruikt als topnoot in diverse parfums. Grapefruit staat -net als vele andere citrus-oliƫn- bekend om de frisse en opvrolijkende geur. Maar behalve de werking op mentaal gebiedt, kan aromatherapie met Grapefruit etherische oliƫn ook op lichamelijk vlak op een prachtige manier ondersteunen.

Let op!Ā Etherische oliĆ«n zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dĆ© oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onzeĀ Medische disclaimer.

Grapefruit etherische olie voor psychische klachten

Door de speelse en vooral frisse geur wordt Grapefruit etherische olie onder andere gebruikt bij stress, vermoeidheid, mentale uitputting en depressie. Net als andere citrus-oliƫn zorgt Grapefruit voor een frisse wind door je huis die jou opmontert, vrolijk maakt en jouw levenslust versterkt. Moet er huiswerk gemaakt worden of werk je thuis en kun je wel wat extra concentratie gebruiken? Ook dan is Grapefruit een fijne ondersteuning!

Bij een winterdip of voorjaarsvermoeidheid geeft Grapefruit etherische olie jou weer een flinke energieboost. Bij plankenkoorts en faalangst zorgt de olie voor wat extra (daad)kracht.

Grapefruit etherische olie voor lichamelijke klachten en kwaaltjes

Aromatherapie met Grapefruit etherische olie zorgt niet alleen voor een frisse wind in jouw mind, maar het werkt ook antiseptisch en maakt jou vitaler na een griepje of verkoudheid. De olie verfrist dan jouw mind Ć©n jouw lichaam.

Last van een trage spijsvertering? Ook dan is aromatherapie met Grapefruit etherische olie een fijne ondersteuning. Grapefruit vermindert jouw hongergevoel, ondersteunt tijdens een detox en stimuleert de stofwisseling.

In de huidverzorging wordt Grapefruit vaak ingezet bij zwemmerseczeem, een vette huid en cellulitis. De olie ontsmet de huid en zorgt voor een betere doorbloeding. Mede daarom wordt Grapefruit ook vaak ingezet bij het ontgiften en detoxen van het lichaam en bij stijve spieren.

Lees ook: Etherische oliĆ«n en de zon – Pas op voor fototoxiteit!

Grapefruit etherische olie combineren

Grapefruit etherische olie kun je onder andere combineren met: Bergamot, Citroen, Cypres, Geranium, Grove den, Lavendel, Mandarijn, Sandelhout, Sinaasappel en Ylang Ylang.

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial