DIY Recept: Zelf schuurmiddel maken

DIY Recept schuurmiddel maken - PURE by Me

Etherische oliën zorgen niet alleen voor een fijne geur in huis, je kunt er ook heel fijn verschillende DIY recepten mee maken. Maak bijvoorbeeld jouw eigen verzorgingsproducten óf schoonmaakmiddelen, helemaal 100% natuurlijk en zonder chemische troep er in! Met dit DIY Recept kun je zelf schuurmiddel maken.

Zelf een natuurlijk schuurmiddel maken

Of je nou een poetswonder bent of helemaal niet: het is wel zo fris en hygiënisch om regelmatig schoon te maken. Met dit natuurlijke schuurmiddel maak ik graag ons sanitair schoon, zoals het bad, de wastafel en het toilet. Vooral het bad is bij ons behoorlijk vaak viezig, onder andere door de badolie, maar ook door twee kleine kindjes die héél graag buiten spelen en dan weer zwart terug komen. 😉

De basis van dit recept bestaat uit baking soda en vloeibare castillezeep. Baking soda werkt zuiverend en ontvettend en de castillezeep is een 100% biologische en natuurlijke zeep, zonder gekke toevoegingen. Door dit te combineren met Citroen en Tea tree etherische olie krijg je een schuurmiddel die sterk antibacterieel en schimmeldodend werkt. Ideaal voor vochtige ruimtes!

Dit heb je nodig:

Zo kun jij zelf een natuurlijk schuurmiddel maken

  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng ze goed door elkaar. Zelf vind ik het altijd fijn om eerst de baking soda in de kom te doen en dan de overige ingrediënten er boven op. De etherische oliën druppel ik dan in de zeep en doe er dan wat water bij. Eventueel kun je dit nog een beetje ‘prakken’ met de vork, zodat alles goed door elkaar wordt gemixt.
  • Doe vervolgens het schuurmiddel in een grote glazen pot die je goed kunt afsluiten, bijvoorbeeld een weckpot. Neem per schoonmaakbeurt de hoeveelheid die je nodig hebt.

Zo gebruik je het zelfgemaakte schuurmiddel:

  • Neem per schoonmaakbeurt de hoeveelheid schuurmiddel die je nodig hebt. Doe hiervan wat op een natte (schuur)spons en breng het aan op het gewenste oppervlak. Spoel af met warm water.
  • Is iets echt heel vies of heb je moeite met een bepaalde vlek? Laat het dan eerst 15 tot 25 minuten intrekken en spoel het daarna af met warm water.
  • Let op: Gebruik dit schuurmiddel liever niet op aluminium oppervlakten, dit kan zorgen voor roestvlekken.

 

Dit basis van dit recept komt uit Het praktisch handboek Etherische oliën van Christina Anthis.

Shop de producten

Een reactie op “DIY Recept: Zelf schuurmiddel maken

  1. Pingback: Baking Soda gebruiken in het huishouden: 15 manieren - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial