Inchecken bij jezelf en etherische oliën gebruiken

Inchecken bij jezelf en etherische olie - PURE by Me

Etherische oliën ruiken heerlijk en kunnen voor een fijne sfeer in huis zorgen. Dat is natuurlijk al een dikke win-winsituatie! Maar hoe mooi zou het zijn als je de etherische oliën kunt gebruiken om jou te ondersteunen bij welke klacht of kwaal je op dat moment ook maar ervaart? In dit artikel deel ik graag met jou hoe je etherische oliën kunt inzetten, zodat ze jou op een holistische en totale manier kunnen helpen.

Waarom inchecken bij jezelf?

Je kunt etherische oliën inzetten voor heel veel klachten en kwaaltjes: van een down gevoel en stress tot verkoudheid en spierpijn. Zelf gebruik ik de etherische oliën graag als een incheck-momentje. Want alleen door regelmatig bij jezelf in te checken, kun je voelen hoe het écht met jou gaat…

Gedurende de dag leven we vaak op de automatische piloot: we staan op, gooien een bak koffie naar binnen, sjezen naar het werk, doen daar ons ding en komen vervolgens thuis om nog 101 dingen te (‘moeten’) doen. Pas als we ‘s avonds op de bank ploffen, merken we opeens dat er heel veel spanning in onze schouders zit, dat er een dreunend gevoel in ons hoofd aanwezig is of dat we eigenlijk heel veel drukke (en vaak negatieve) gedachten hebben.

Wel gek.. De hele dag doen we ons ding en pas aan het einde van de dag -vaak in een moment van rust- voelen we hoe het met ons gaat. Erger nog: op die momenten bedenken we heel veel redenen (of smoesjes) waarom dat zo is, negeren we het en gaan we naar bed. Morgen weer een nieuwe dag! Herkenbaar voor je?

Juist omdat we zo vaak op de automatische piloot leven, is het belangrijk om regelmatig even in te checken bij jezelf. Door dat gedurende de dag te doen, ervaar je al veel sneller dat je schouders vol spanning zitten en kun je die dreunende hoofdpijn misschien wel voorkomen!

Inchecken bij jezelf: zo doe je dat!

Mijn grootste advies om meer ontspanning en balans in je leven te ervaren is: inchecken bij jezelf! Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Onderstaande stappen duren ongeveer 1 tot 3 minuten. Easy peasy, toch!?

  • Stap 1: Vind een rustige plek en ga daar lekker relaxed staan of zitten (altijd met beide benen goed op de grond)
  • Stap 2: Probeer alles in je lichaam te ontspannen en sluit je ogen. Voel je lichaam (bijvoorbeeld hoe je voeten op de grond staan of hoe je op de stoel zit) en focus je op je ademhaling. Adem 3x rustig in en uit.
  • Stap 3: Ga dan vóelen. Hoe voelt je lichaam? Heb je ergens pijntjes of spanning? Misschien ervaar je veel onrust?
  • Stap 4: Hoe voel je je? Welke emoties ervaar je?
  • Stap 5: Hoe zit het met jouw energielevel? Ben je moe, uitgeblust? Of gaat het eigenlijk best wel goed met je energie?
  • Stap 6: Vraag jezelf.. ‘Wat heb ik nu nodig?’

Deze stappen kun je zo vaak doorlopen als je wilt. Ik vind het altijd fijn om dit meerdere keren per dag te doen, zodat ik precies weet welke etherische olie ik kan inzetten.

Etherische oliën inzetten

Als het goed is, weet je nu hoe het met je gaat! Misschien heb je ‘opeens’ ontdekt dat je buikpijn hebt, last van je enkel of voel je je misschien wel heel verdrietig of ‘leeg’. Of misschien ben je er achter gekomen dat je lichaam lekker ontspannen is, jouw energielevel nog op ruim 90% zit en dat alles eigenlijk best wel heel erg goed met je gaat! Hoe dan ook.. Door eerst even bij jezelf in te checken, weet je altijd in welke ‘etherische olie hoek’ je moet zoeken..

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial