Help! Ik vind de gekozen etherische olie niet lekker ruiken!

ruikt niet lekker - PURE by Me

Het is niet altijd makkelijk om online een geur uit te zoeken die bij je past. We proberen altijd zo duidelijk mogelijk te omschrijven wat de etherische olie voor je kan doen, aan de hand daarvan kun jij kiezen (en voelen) welke het beste bij je past. Je hebt een keuze gemaakt, de olie besteld en zit thuis (on)geduldig te wachten tot deze bij je bezorgd wordt. Eindelijk is daar jouw bestelling, je draait het potje open, ruikt er aan en dan… De etherische olie ruikt niet lekker! Aiiii. Wat nu?

Wat te doen als de etherische olie niet lekker ruikt?

Wanneer de etherische olie die je hebt uitgezocht niet lekker ruikt, zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

Waarom heb je gekozen voor deze olie?
Ga allereerst voor jezelf na waarom je gekozen hebt voor deze specifieke etherische olie. De omschrijving paste bij je en sprak jou aan, maar toch ruikt de olie niet fijn. Op dat moment gaat ons onderbewustzijn aan het werk! Waarschijnlijk zit er ergens een weggestopte emotie, een gebeurtenis of emotie waar je (bewust of onbewust) liever niet bij komt. Jou onderbewustzijn schiet dan meteen in de weerstand, want het is veel ‘veiliger’ om niet (weer) bij dat gevoel te komen. Juist dan is het fijn om met deze etherische olie te werken, zodat de emotie op een zachte manier behandeld wordt.

Gebruik de olie mild
Wanneer je een olie hebt besteld die je niet lekker vindt ruiken, raden wij je aan om deze alsnog heel mild te gebruiken. Begin met slechts een paar druppels in de diffuser, 2 a 3 bijvoorbeeld. Of gebruik de auraspray eerst Ć©Ć©n keer per dag.

Eventueel kun je de etherische olie in de diffuser blenden met een andere (enkelvoudige) olie. Zo wordt de Moeder Aarde etherische olie bijvoorbeeld een stukje frisser met Sinaasappel etherische olie en juist wat zachter met Lavendel etherische olie. Door een enkelvoudige olie toe te voegen aan een samengestelde geur kun je langzaam wennen aan de geur die je eigenlijk niet lekker vindt ruiken. Wanneer je eenmaal gewend bent, kun je de enkelvoudige olie er minder bij gebruiken tot het moment je deze kan laten staan.

Laat de olie even lekker staan!
Misschien heb je heel veel afkeur voor de geur van de etherische olie die je hebt uitgezocht en wil je niks liever dan deze retour sturen of weggeven aan een ander. Ons advies is: doe dat niet! Laat de etherische olie een tijdje staan en probeer het later nog eens. Het kan maar zo zijn dat je de etherische olie dan wĆ©l heel lekker vindt ruiken. Onbewust heeft de olie dan toch gezorgd dat er iets ‘los is gekomen’ bij jou qua emoties.

Zelf heb ik bijvoorbeeld een haat-liefdeverhouding met de Self Love etherische olie. Het ene moment vind ik deze heerlijk ruiken en wil ik ‘m non-stop in de diffuser. Het andere moment wil ik deze juist in een hoekje gooien en nooit meer opendraaien, hihi. Doordat iedere etherische olie z’n eigen frequentie (energietrilling) heeft, kan het per moment verschillen of deze wel of niet bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial