How to: Hoe kies ik een etherische olie?

Hoe kies ik een etherische olie? - PURE by Me

Etherische oliën lijken op dit moment hipper dan ooit en ze worden op allerlei manieren gebruikt. In een diffuser voor een fijne geur in huis of misschien toch voor een specifieke klacht of kwaal. Maar hoe weet je nou welke etherische olie je moet kiezen? De vraag ‘Hoe kies ik een etherische olie?’ komt bij ons regelmatig voorbij, dus tijd om een leuke blog hierover te schrijven!

Zo kies jij de juiste etherische olie

We snappen het maar al te goed dat het niet altijd makkelijk is om online een etherische olie (en geur) uit te zoeken. Daarom denken we graag met je mee en hebben we een soort stappenplan voor je gemaakt. Zo weet jij precies hoe jij het beste een etherische olie kunt uitzoeken en of deze goed bij je past.

Geur of werking?
Allereerst is het belangrijk om te bepalen of jij etherische oliën wilt inzetten voor een fijne geur of echt met een specifieke werking. Aan de hand daarvan kun je verder kijken:

  • Geur: Kies je een etherische olie puur voor de geur? Dan kies je natuurlijk een etherische olie die lekker ruikt, maar dit kan per persoon heel verschillend zijn. Er zijn namelijk verschillende geurtypen, denk aan Fris, Bloemig, Kruidig, Pittig, Houtig en Aards.
  • Werking: Wil je dat de etherische olie jou ondersteunt bij een klacht of kwaal? Dan kies je een olie die past bij de klacht of kwaal die jij hebt. Je kunt bij ons shoppen op thema of je zoekt jouw klacht op in ons overzicht Van klacht tot etherische olie.
  • Soort klacht: Er zijn natuurlijk heel veel verschillen in klachten en kwaaltjes, van mentaal en emotioneel tot lichamelijk en zelfs energetisch of spiritueel. Houd daarin rekening met de gekozen etherische olie. Bij lichamelijke klachten (zoals keelpijn of hoofdpijn) adviseren we vaker een roll-on en bij energetische klachten (zoals overprikkeling) adviseren we juist eerder een auraspray.
  • Zelf mixen & matchen of een samengestelde blend: Je kunt kiezen voor een enkelvoudige olie (zoals bijvoorbeeld Sinaasappel) of voor een samengestelde olie (zoals bijvoorbeeld Innerlijke rust). Het is aan jou wat je fijner vindt: vind je het leuk om zelf te mixen & te matchen? Of kies je liever een samengestelde olie die al helemaal ready to go is voor jouw klacht of kwaal?

Rekening houden
Behalve dat je kijkt naar de geur of de klacht/werking is het ook belangrijk om te kijken naar andere zaken. Zo kan het heel erg verschillen of je een etherische olie wilt inzetten voor jezelf of bijvoorbeeld voor (kleine) kinderen. Daarnaast is het nog belangrijk om rekening te houden met etherische oliën tijdens de zwangerschap en andere contra-indicaties, zoals bijvoorbeeld epilepsie en problemen met de bloeddruk. We kunnen ons voorstellen dat het bij deze laatste zaken wellicht wat ingewikkelder wordt, neem vooral contact met ons op als je twijfelt!

Ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial