Wat zijn de voordelen van Magnesium vlokken?

voordelen magnesium vlokken - PURE by Me

Wist je dat er ontzettend veel mensen zijn met een tekort aan magnesium? Magnesium is een mineraal die ontzettend belangrijk is voor ons lichaam en onze gezondheid, maar -net als ijzer, zink of calcium- kunnen we dit niet zelf aanmaken. Toch is magnesium betrokken bij meer dan 300 processen in ons lichaam en wordt ook wel het anti-stress mineraal genoemd. Maar wat zijn nou de voordelen van magnesium vlokken?

Magnesium: het anti-stress mineraal

Magnesium is een mineraal wat ontzettend belangrijk is voor onze gezondheid. Het zorgt er voor dat er heel veel processen in ons lichaam goed verlopen. Denk dan onder andere aan de ontspanning van je spieren, de opbouw van onze botten, onze energievoorziening, een betere concentratie Ć©n meer ontspanning.

Magnesium wordt ook wel het anti-stress mineraal genoemd en dat is niet voor niets. Wanneer wij stress ervaren (emotioneel of fysiek), spannen we onder andere (onbewust) onze spieren aan en gaat ons lichaam meer magnesium verbruiken. Misschien ken je wel het gevoel van opgetrokken en verkrampte spieren in je schouders en/of nek of misschien zelfs in je kaak. Magnesium bevordert onder andere de ontspanning in je spieren, waardoor je meer ontspanning ervaart in tijden van stress. Daarnaast heeft magnesium ook vele voordelen voor onze mentale gezondheid.

De voordelen van Magnesium vlokken

Doordat we magnesium niet zelf aanmaken, is het belangrijk om dit voldoende te halen uit voeding of supplementen. Je kunt magnesium onder andere halen uit voeding als granen, noten, zilvervliesrijst en donkergroene bladgroenten. Daarnaast kun je een magnesiumtekort aanvullen met fijne supplementen.

Magnesium wordt ook goed opgenomen door de huid. Door magnesium vlokken te gebruiken los je niet per se meteen het tekort op, maar behandel je acute klachten en kwaaltjes. Heb je bijvoorbeeld net gesport, een opgejaagd en onrustig gevoel of last van gespannen spieren? Dan is het fijn om te profiteren van de voordelen van magnesium vlokken.

De voordelen van Magnesium zijn onder andere:

  • Het bevordert een goede nachtrust
  • Fijn bij spierspanningen en spierpijn
  • Versterkt ons zenuwstelsel
  • Draagt bij aan een betere en diepere ontspanning
  • Verbetert de concentratie
  • VerlichtingĀ onrust,Ā hoofdpijn en zelfsĀ migraine
  • Ondersteunt ons bijĀ vermoeidheid
  • Draagt bij aan behoud vanĀ sterke botten
  • Versterkt ons immuunsysteem

Hoe gebruik je de magnesium vlokken?

Om te profiteren van de werking is het belangrijk om de magnesium vlokken eerst goed op te lossen in water. Dit kan door een handje Magnesium vlokken toe te voegen aan een voetenbadje of een flinke schep aan een heel bad. De magnesium is ook goed te gebruiken in een detox badĀ of in eenĀ recept voor badzout.

Daarnaast kun je een Magnesium-spray maken door 1 deel magnesium + 1 tot 3 delen (gedistilleerd) water met elkaar te mengen. Kook het water en voeg dit over de vlokken en roer net zo lang tot het is opgelost. Giet het dan over in een sprayflesje, laat afkoelen en gebruik. Spray het dan op gespannen spieren (bijvoorbeeld de schouders). Bij een gevoelige huid adviseren we om het goed te verdunnen (minimaal een verhouding 1:10).

Shoppen

Een reactie op “Wat zijn de voordelen van Magnesium vlokken?

  1. Pingback: De voordelen van een voetenbadje - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial