DIY Recept: Zelf badzout maken met etherische oliën

Zelf badzout maken met etherische oliën - PURE by Me

Vind jij het ook heerlijk om in bad te gaan? Even een momentje voor jezelf, een momentje van pure ontspanning. Ik laad er zelf altijd weer helemaal van op! De ene keer gebruik ik graag een fijne badolie, terwijl ik een andere keer liever kies voor een badzout. Het recept voor badzout pas ik iedere keer weer aan naar wat op dat moment bij mij past, bijvoorbeeld voor meer ontspanning, om beter te slapen of om de weerstand een boost te geven. We hebben een aantal verschillende kant-en-klare badzouten met etherische oliën in ons assortiment. Maar wil jij zelf badzout maken met etherische oliën? Wij delen een simpel en fijn recept met je!

Zelf badzout maken

Zelf badzout maken is niet alleen heel fijn, maar ook nog eens heel simpel (en leuk!) om te doen. Door steeds weer andere etherische oliën toe te voegen kun je het helemaal aanpassen zoals jij wilt.

Dit heb je nodig

  • Himalayazout
  • Epsomzout (ook wel bitterzout genoemd)
  • Etherische oliën naar keuze
  • Eventueel gedroogde bloemetjes, zoals Lavendel of Rozenblaadjes
  • Een pot met deksel om het badzout in op te bergen

Zo kun jij zelf badzout maken

Meng de Himalayazout en Epsomzout in gelijke delen. Hoeveel dit is, is ook afhankelijk van de pot waar je het in wilt bewaren. Maar houd bijvoorbeeld 2 kopjes per soort zout aan. Zorg ervoor dat de soorten zout goed met elkaar gemengd zijn en voeg vervolgens de druppels etherische olie naar keuze toe. Gebruik zo’n 8 a 10 druppels etherische olie op 200 gram zout. Roer het geheel dan nog eens goed door. Eventueel kun je hier nog wat gedroogde bloemblaadjes aan toe voegen.

Laat het een paar uurtjes staan, zodat de oliën goed in het zout kunnen trekken en daarna kun jij optimaal genieten van een heerlijk warm bad met jouw zelfgemaakte badzout.

Gebruik je toch liever een badzout die je niet zelf hoeft te maken? Bekijk dan eens de verschillende varianten in onze webshop! Bekijk alle badzouten!

TIP van PURE: Het is natuurlijk ook heel leuk om jouw zelfgemaakte badzout in een leuk potje te doen en dit cadeau te geven!

 

Meer lezen over in bad met etherische oliën

Bijpassende producten

2 reacties op “DIY Recept: Zelf badzout maken met etherische oliën

  1. Pingback: De voordelen van een voetenbadje - PURE by ME

  2. Pingback: Zo creëer jij jouw eigen spa in huis met etherische oliën - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial