Tips & Tricks: In bad met etherische olie

Wordt het tijd voor een momentje voor jezelf? Een warm bad werkt niet alleen heel ontspannend, het geeft jouw geluksgevoel ook een behoorlijke boost. Maak jouw ontspannende badritueel helemaal af en ga eens in bad met etherische olie!

Serotonineboost

Wist jij al dat een warm bad niet alleen heel ontspannend werkt, maar jouw serotonine ook een boost geeft? Serotonine is een belangrijke neurotransmitter en wordt ook wel ons gelukshormoon genoemd. Het wordt aangemaakt in onze darmen én in onze hersenen. Wanneer jouw lichaam onvoldoende serotonine aanmaakt, kun je onder andere last hebben van vermoeidheid, slapeloosheid, stemmingswisselingen, sombere gevoelens of zelfs depressies.

Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar serotonine en welke invloeden dit allemaal op ons heeft. Zo ontdekte onderzoeker Christopher Lowry (Universiteit van Colorado) dat bepaalde neuronen in onze hersenen een grotere hoeveelheid serotonine afgeven bij een stijgende lichaamstemperatuur. Dit blijkt ook uit een onderzoek van Psycholoog Neil Morris (Universiteit in Wolverhampton).

Lees ook: Hoe hebben geuren invloed op onze mind?

In bad met etherische olie

Etherische oliën hebben op verschillende manieren een mooie werking op ons lichaam en onze mind. Zo heeft iedere olie een eigen werking voor onze mind en ons lichaam: van meer ontspanning en beter slapen tot het versterken van de weerstand of meer energie. Etherische oliën kun je op heel veel verschillende manieren in zetten en het is dan ook heerlijk om een bad te nemen met etherische olie. Wil jij lekker in bad met etherische olie? Doen! Echter zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Tips & Tricks voor een bad met etherische olie

  1. Etherische oliën mengen niet met water en hebben als eigenschap om als een laagje boven op het water te blijven drijven. Het gevolg hiervan is dat het direct in contact komt met jouw huis en dat kan weer zorgen voor huidirritaties. Dat is nou precies niet de bedoeling en daarom heb je een emulgator nodig. Meng de olie met wat badzout of Himalayazout en meng dat vervolgens met een basisolie. Je kunt ook een neutrale badolie, badschuim, melk of honing gebruiken als emulgator.
  2. Gebruik maximaal 10 a 15 druppels etherische oliën per vol bad.
  3. Gebruik géén Kaneel etherische olie in bad, deze olie kan zorgen voor behoorlijk wat huidirritatie.
  4. Kies de juiste olie voor het juiste moment. Ben je toe aan wat extra ontspanning en wil je snel in slaap vallen? Gebruik dan een etherische olie voor meer ontspanning en niet een olie die jou een energieboost geeft.

Lees ook: DIY – Recept voor een detox bad

Badolie

Op zoek naar een kant en klare badolie op een natuurlijke basis en zonder chemische toevoegingen? Dat is ook een fijne manier voor een bad met etherische olie! Zo hoef je niet zelf te mengen en is er voor ieder moment een geschikte badolie. Zo kun jij heerlijk genieten van een bad met etherische olie. Tip van PURE: Maak jouw ontspanmomentje in bad helemaal af met een flinke schep Himalayazout.

Badoliën op thema:

Badzout

Liever badzout gebruiken? In ons assortiment hebben we ook kant en klare badzouten op natuurlijke basis!

Een reactie op “Tips & Tricks: In bad met etherische olie

  1. Pingback: Zo creëer jij jouw eigen spa in huis met etherische oliën - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial