Aromatherapie met Tea tree etherische olie

Tea Tree etherische olie

Waarschijnlijk heb je Tea tree olie al regelmatig voorbij zien komen. Tea Tree etherische olie, ook wel Melaleuca Alternifolia, is een enorm veelzijdige olie. Samen met Lavendel etherische olie is het een essentiƫle olie die in vrijwel ieder EHBO-kastje hoort te staan. Het is een flinke alleskunner en aromatherapie met Tea Tree etherische olie is dan ook voor veel klachten en kwaaltjes in te zetten.

Tea Tree olie wordt door stoomdestillatie uit bladeren van de theeboom (Melaleuca alternifolia)Ā verkregen. In totaal zijn er zo’n 215 verschillende soorten Melaleuca, waarvan er 210 alleen in AustraliĆ« groeien. Leuk om te weten:Ā Voor 1 liter Tea Tree olie is zo’n 50 tot 75 kg bladeren nodig.

Aromatherapie met Tea tree etherische olie

Tea tree wordt al eeuwen gebruikt door de Aboriginals om de medicinale werkingen. Tea tree staat met name bekend om de krachtige antibacteriƫle werking, maar ook om het doden van schimmels en de zachte werking voor de huid. Samen met Lavendel etherische olie is dit de enige olie die puur op de huid gebruikt mag worden, maar alsnog adviseren wij om deze altijd te verdunnen met een basisolie. Tea tree wordt onder andere gebruikt in desinfectiemiddelen, lichaamsverzorging, zeep en cosmetica. Maar aromatherapie met Tea tree etherische olie gaat verder dan dat. Inmiddels zijn er al ontzettend veel wetenschappelijke onderzoeken geweest naar deze olie, allemaal met positieve resultaten.

Let op!Ā Etherische oliĆ«n zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dĆ© oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onzeĀ Medische disclaimer.

Tea tree etherische olie voor lichamelijke klachten

Aromatherapie met Tea Tree etherische olie wordt met name ingezet voor lichamelijke klachten en kwaaltjes. De olie gaat schimmelinfecties, bacteriƫn en virussen te lijf. Hierdoor is de olie uitstekend te gebruiken bij griep, verkoudheid en keelpijn. Gebruik de olie dan in de diffuser of maak er een stoombad van. Bij de ziekte van Pfeiffer geeft Tea Tree olie je een oppepper.

Aromatherapie met Tea Tree etherische olie wordt veel ingezet bij verschillende huidklachten, zoals acne, een koortslip, lichte brandwondjes, zwemmerseczeem, waterwratjes, jeuk, insectenbeten of een schimmelnagel. Om hoofdluis te voorkomen en te bestrijden is Tea Tree ook een hele geschikte olie. Maak dan bijvoorbeeld een roller (zie verduntabel) en rol dit ter preventie achter de oren. Of maak zelf een shampoo met Tea Tree en Kruidnagel olie.

Tea tree etherische olie voor psychische klachten

Tea Tree olie ondersteunt het logische denken en doelgericht handelen. Daarom is de olie goed om te gebruiken bij een gebrek aan concentratie, verwardheid en besluiteloosheid. Verstuif de olie dan bijvoorbeeld met Rozemarijn en/of Lavendel in de diffuser. De olie werkt verkoelend en verzachtend op heethoofden.

Tea Tree etherische olie combineren

Tea Tree etherische olie kun je fijn combineren met onder andere Citroen, Geranium, Grapefruit, Grove den, Kamille, Kruidnagel, Lavendel, Mandarijn, Rozemarijn en Sinaasappel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial