Etherische oliën bij hormonale klachten

Waarschijnlijk kennen we het allemaal wel, die ‘typische vrouwenklachten’. Klachten als hoofdpijn, down voelen, (over)vermoeid zijn, acne, opgeblazen gevoel, alleen maar chocolade (M&M’s!) willen eten.. Grote kans dat dit te maken heeft met een disbalans in jouw hormonen. Wij delen een aantal fijne etherische oliën bij hormonale klachten.

Hormoon Balans

Speciaal voor alle vrouwen met hormonale klachten heeft De Groene Linde de Hormoon Balans etherische olie gemaakt. De olie ondersteunt bij verschillende hormonale klachten, zoals PMS, menstruatieklachten, de overgang en zelfs de puberteit. Ook wanneer je moeite hebt met slapen (door hormonale klachten) is dit een hele fijne olie om in te zetten. Ingrediënten van de Hormoon Balans etherische oliën zijn: Geranium, Grapefruit, Jasmijn 10%, Bergamot Reggio en Kamille Roomse 10%.

Hoe gebruik je de Hormoon Balans etherische olie!?

Etherische oliën voor PMS en menstruatieklachten

PMS en menstruatieklachten zijn de meest voorkomende hormonale klachten bij vrouwen. Klachten die dan veel voorkomen zijn onder andere vermoeidheid, een opgeblazen gevoel, pijnlijke borsten, je down voelen of zelfs depressief zijn, last hebben van spanningen of snel geïrriteerd/boos zijn. Maar ook krampen in de onderbuik is een vaak genoemde klacht. Etherische oliën kunnen een mooie ondersteuning zijn voor deze hormonale klachten. Benieuwd naar de fijnste en meest bekende etherische oliën bij hormonale klachten?

  • Scharlei etherische olie: Scharlei etherische olie is een fijne etherische olie bij hormonale klachten. De olie staat bekend als een echte vrouwenolie. Het is een olie met een hormoon regulerende werking en wordt veel ingezet rond de menstruatie bij pijnlijke krampen, maar ook tijdens en voor de bevalling, in de menopauze en bij PMS klachten. De olie heeft een ontkrampende, ontspannende en pijnverdovende werking bij deze klachten. Maak dan zelf een massageolie met deze olie.
  • Geranium etherische olie: Geranium etherische olie wordt veel ingezet wanneer je last hebt van menstruatiekrampen, pijnlijke borsten, PMS klachten of de menopauze.
  • Kamille etherische olie: Roomse Kamille etherische olie staat bekend om haar ontspannende werking. Daarnaast heeft Kamille een pijnverdovende en ontkrampende werking, waardoor deze olie fijn is om in te zetten tijdens menstruatiekrampen. Bij stemmingswisselingen door PMS wordt Roomse Kamille ook veel ingezet.
  • Lavendel etherische olie: Lavendel etherische olie mag wat mij betreft in geen enkel huishouden ontbreken. Het is de meest veelzijdige olie van allemaal en kan voor heel veel klachten en kwaaltjes ingezet worden. Ook Lavendel is een echte vrouwenolie en werkt ontspannend voor onze geest, maar ook voor ons lichaam. Fijn om te gebruiken in een massageolie bij krampen of tijdens de zwangerschap.

Extra tip! Tijdens de menstruatie is de Heppie Bellie Period roll-on je beste vriend. De oliën in deze roller zorgen voor meer ontspanning en ontkramping en brengen je hormonen beter in balans. Rol de roller op de pijnlijke onderbuik en onderrug en masseer zachtjes de pijnlijke plek. Wanneer je last hebt van uitstralende pijn naar je benen, kun je de roller daar ook gebruiken. Extra fijn: de roller past makkelijk in jouw tas (of jaszak) en zo kun je deze altijd overal mee naartoe nemen.

Een reactie op “Etherische oliën bij hormonale klachten

  1. Pingback: Aromatherapie bij menstruatiekrampen - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial