DIY: Recept voor een detox bad

Heb jij wel eens gehoord van een detox bad? Het is een ontspannende manier om je lichaam te ontgiften. Op deze manier kun je afvalstoffen en andere gifstoffen uit jouw lichaam verdrijven en dit heeft positieve invloed op jouw lichaam! Benieuwd hoe jij zelf op een simpele manier een detox bad kunt maken?

Voordelen van een detox bad

Een detox bad heeft vele voordelen voor jouw gezondheid. Zo kun je op een natuurlijke manier afvalstoffen uit jouw lichaam verwijderen en daarnaast neemt jouw lichaam juist de goede vitamines en mineralen op. Een aantal voordelen van een detox bad zijn:

 • Het werkt ontspannend voor jouw geest Ć©n jouw lichaam.
 • Je kunt er pijnlijke spieren mee verzachten. Een detox bad is dus heerlijk bij spierpijn!
 • Fijn bij griep en verkoudheid. (Let op: Neem nooit een warm bad als je koorts hebt)
 • Fijn bij diverse huidproblemen, zoals bijvoorbeeld eczeem en acne.

Zo maak jij simpel en snel zelf jouw detox bad

Ik maak graag een detox bad met Himalaya zout.Ā Himalaya zoutĀ bevat onder andere magnesium, kalium, calciumchloride en nog veel meer mineralen. In totaal bevat het maar liefst 84 natuurlijke mineralen! Daarnaast staat Himalaya zout bekend om haar zuiverende en reinigende werking, versterkt het ons immuunsysteem, geeft het energie en draagt het bij aan een betere ontspanning.

Eventueel kun je ook nog deĀ Detox badolieĀ toevoegen aan jouw bad. Deze badolie bevat diverse etherische oliĆ«n die het ontgiftingsproces ondersteunen.

Benodigdheden:

Zo geniet jij van jouw detox bad:

 • Zorg er voor dat het water goed warm is, maar niet tĆ© heet. Het moet wel comfortabel blijven. Maar hoe warmer het bad, des te meer je gaat zweten en zo kunnen de afvalstoffen het beste jouw lichaam verlaten.
 • Zorg er voor dat je voor, tijdens Ć©n na het bad voldoende water drinkt!
 • In totaal duurt een detox bad zo’n 30 a 40 minuten. De eerste twintig minuten zijn vooral nodig om te ontgiften, de tweede twintig minuten om de goede mineralen op te nemen.

Goed om te weten!

 • Voor extra ondersteuning aan het ontgiftigingsproces kun je met een droogborstel jouw huid borstelen voordat je in bad gaat.
 • Eet niet voordat je in bad gaat.
 • Zorg ervoor dat je jouw haar beschermt. Onze huid en ons lichaam vindt een detox bad heerlijk, maar onze haren vinden dat niet zo leuk. Doe ze vast of geef jouw haren ook extra verzorging en geniet van een haarmasker.
 • Na een detox bad kun je wat slaperig zijn, dus het beste tijdstip voor een detox bad is in de avond.

Een reactie op “DIY: Recept voor een detox bad

 1. Pingback: Zo creƫer jij jouw eigen spa in huis met etherische oliƫn - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial