DIY Recept: Haarmasker om de haargroei te stimuleren

Haarmasker maken om haargroei te stimuleren - PURE by Me

Etherische oliën zijn niet alleen een mooie ondersteuning op mentaal of emotioneel vlak, maar zeker ook voor ons lichaam. Zo kun je etherische oliën gebruiken voor een stralende huid, maar zeker ook om de haargroei te stimuleren. Benieuwd hoe jij een haarmasker kunt maken om jouw haargroei te stimuleren?

Etherische oliën om de haargroei te stimuleren

Dagelijks verliezen we allemaal een aantal haren, maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat je last hebt van extreme haaruitval. Er kunnen ontzettend veel verschillende redenen zijn waarom jouw haar uitvalt of niet snel groeit. Denk bijvoorbeeld aan schommelende hormonen (na de zwangerschap bijvoorbeeld), weersveranderingen, voeding etc. etc.

Etherische oliën kunnen een prachtige ondersteuning zijn om jouw haargroei te stimuleren. Rozemarijn etherische olie staat bijvoorbeeld bekend als dé olie voor onze haren. Niet alleen omdat het de haargroei bevordert, maar ook omdat het onze haren verdikt. Let hierbij goed op dat etherische oliën een ondersteuning zijn en dat het niet dé oplossing is. Heb je serieuze klachten? Dan adviseren wij altijd om naar een medisch specialist te gaan. Zie hiervoor ook onze medische disclaimer.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het haarmasker

Misschien denk je nu dat het heel ingewikkeld is om zelf een haarmasker met etherische oliën te maken. Maar ik beloof je dat het écht heel simpel is. Voeg de druppels etherische oliën toe aan de Jojoba olie en je bent al klaar! Voor een extra goed resultaat laat je het dan vervolgens minstens een dag staan, zodat de etherische oliën goed kunnen mengen met de Jojoba olie.

Zo gebruik je het haarmasker

Borstel je haar een geruime tijd (zo’n 5 tot 10 minuten), zodat de doorbloeding van jouw hoofdhuid goed gestimuleerd wordt. Masseer daarna jouw mengsel van Jojoba olie met de etherische oliën zachtjes in de hoofdhuid. Laat dit vervolgens minimaal 30 minuten intrekken, maar je kunt het haarmasker bijvoorbeeld ook de hele nacht laten intrekken. Daarna kun je het haarmasker goed uitwassen.

Laat je het de hele nacht intrekken? Zorg er dan voor dat je een goede hoes om je kussen hebt, het kan behoorlijk gaan vlekken!

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial