Etherische oliën voor een stralende huid

Etherische oliën voor een stralende huid-min

Etherische oliën zorgen niet alleen voor een heerlijke geur, ze kunnen ook een mooie bijdrage leveren aan onze mood of diverse klachten en kwaaltjes. Maar wist je al dat je etherische oliën ook kunt inzetten voor de huid? Zo kunnen ze onder andere ondersteunen bij een geïrriteerde huid, littekens, acne, eczeem en nog veel meer. Ik deel graag een aantal etherische oliën voor een stralende huid!

Etherische oliën gebruiken op de huid

Naast het gebruik van diffusers worden etherische oliën het meeste gebruikt op de huid. Etherische oliën worden vaak verwerkt in huidproducten, zoals bijvoorbeeld in massageoliën of cosmetische producten. Veelal worden de oliën toegevoegd voor de fijne geur en de invloed van geuren op onze gemoedstoestand. Maar behalve dat kunnen een aantal oliën ook een mooie bijdrage leveren voor diverse huidproblemen. Van littekens en eczeem tot droge plekjes, onzuiverheden en de ouder wordende huid. Benieuwd naar etherische oliën voor een stralende huid?

Etherische oliën voor een stralende huid

  • Lavendel etherische olieLavendel olie is een van de meest veelzijdige oliën. We weten inmiddels allemaal dat het een ontspannende olie is en dat is ook wat de olie doet met onze huid. Lavendel olie werkt kalmerend op onze huid, is daarnaast ontstekingsremmend en versterkt het zelf herstellend vermogen van de huid. Lavendel olie is fijn om te gebruiken bij puistjes en wondjes, maar zeker ook bij een jeukende en onrustige huid.
  • Tea tree etherische olieTea Tree olie is een hele zuiverende olie en daarmee heel geschikt om te gebruiken bij puistjes, huidschimmels, en huidinfecties. Heb je last van een onzuivere huid? Dan is Tea tree een hele fijne olie om in te zetten.
  • Wierook etherische olieWierook etherische olie wordt veel gebruikt in antirimpelcrèmes. De olie heeft een samentrekkende werking en is mede daardoor zeer geschikt voor de oudere huid. Maar ook bij littekens, brandwondjes en puistjes is het een hele fijne olie om in te zetten!
  • Patchouli etherische oliePatchouli olie is een typische olie voor de huid. De olie stimuleert de doorbloeding van de huid en is een fijne olie om in te zetten bij schimmels en candida’s. Last van kloven, open poriën, littekens of een onzuivere huid? Patchouli is dan een fijne olie!
  • Kamille Rooms etherische olieKamille is een zachte en verzorgende olie en dit werkt ook door op de huid. Bij huidklachten als kleine brandwondjes, jeuk, eczeem, acne, blaren, insectenbeten of kleine wondjes is Kamille Rooms een lifesaver!
  • Geranium etherische olieGeranium olie harmoniseert de talgproductie van de huid. Of je nou last hebt van een droge huid of een hele vette huid, Geranium is sowieso goed om in te zetten. Bij lichte brandwonden, gordelroos, jeugdpuistjes en zonneallergie kan deze olie verlichting bieden.

Belangrijk: Etherische oliën veilig gebruiken op de huid

Hartstikke leuk die etherische oliën voor een stralende huid.. Maar bij PURE by Me vinden we het belangrijk dat etherische oliën veilig en op de juiste manier gebruikt worden. Etherische oliën zijn prachtige producten die rechtstreeks uit de natuur komen, maar ze zijn ook ontzettend geconcentreerd. Doordat ze zo geconcentreerd zijn, kunnen ze (bij te hoge doseringen) onder andere ook huidirritaties veroorzaken. Het is daarom ontzettend belangrijk om etherische oliën altijd goed te verdunnen met een basisolie. Een natuurlijke basisolie zorgt er voor de oliën niet alleen als laagje op de huid blijven liggen, maar ook echt doordringen in de diepere lagen van onze huid.

Daarnaast dien je altijd rekening te houden met citrus etherische oliën, zoals Bergamot, Citroen, Grapefruit, Limoen, Mandarijn en Sinaasappel. Deze etherische oliën hebben een fotosensibele werking. Dit houdt in dat je de olie niet op de huid kunt aanbrengen als je binnen 12 uur wordt blootgesteld aan de zon (of uv-licht). Dan kunnen pigmentvlekken (die niet meer wegtrekken) of andere irritaties ontstaan.

Wanneer je etherische oliën voor een stralende huid wilt inzetten, is het verstandig om eerst een allergietest te doen voordat je deze olie op de huid wilt gebruiken. Probeer dan eerste een beetje op de binnenkant van de elleboog en wacht 24 uur.

2 reacties op “Etherische oliën voor een stralende huid

  1. Pingback: DIY Recept: Haarmasker om de haargroei te stimuleren - PURE by ME

  2. Pingback: Zo creëer jij jouw eigen spa in huis met etherische oliën - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial