DIY: Maak je eigen lotionbar met etherische olie

DIY Lotion bar - PURE by Me

DIY-recepten met etherische olie

Wij vinden het altijd ontzettend leuk om te knutselen met etherische oliën. Zo deelden we eerder al een recept voor een hoestbalsem en een recept voor lippenbalsem met jullie. Maar er zijn nog zo veel meer recepten die we met jullie kunnen delen. Wij maken bijvoorbeeld graag zelf een bodyscrub of een glowserum voor ons gezicht. In dit artikel delen we een heerlijk recept met jullie om je eigen lotionbar met etherische olie te maken!

Wat heb je nodig?

Vaak lijkt het ontzettend ingewikkeld om zelf huidverzorgingsproducten te maken, maar niks is minder waar. Binnen een mum van tijd heb je jouw eigen producten gemaakt en dan zijn ze ook nog allemaal puur natuur en vrij van chemicaliën. Voor de lotionbar heb je het volgende nodig:

Maak je eigen lotionbar

Een lotionbar is heerlijk voedend voor de huid en geloof ons.. Deze is echt zo klaar!

Zet een pan met kokend water op en zet daar een bakje of smeltpannetje in. Smelt dan de producten een voor een in het bakje: als het eerste product is gesmolten voeg je de volgende toe. Laat het vervolgens een beetje afkoelen, meng de druppels etherische olie er door en giet het in een mal. Eventueel kun je er nog wat gedroogde bloemetjes aan toevoegen.

Wanneer de lotionbar weer hard is geworden, kun je deze heerlijk over je huid smeren!

Fijne etherische oliën om te gebruiken:

Eigenlijk kun je vrijwel alle etherische oliën gebruiken voor de lotionbar. Maar we je adviseren je om niet de ‘hete oliën’ (zoals kaneel, tijm en oregano bijvoorbeeld) te gebruiken. Dat vindt je huid niet zo leuk. 🙂

Wanneer je de lotionbar in de zomer wilt gebruiken, is het belangrijk om geen citrus-oliën te gebruiken! Deze oliën zijn fotosensibel en dat houdt in dat je de olie niet op de huid kunt aanbrengen als je binnen 12 uur wordt blootgesteld aan de zon (of uv-licht). Dan kunnen pigmentvlekken (die niet meer wegtrekken) of andere irritaties ontstaan.

Ook is het altijd verstandig om eerst een allergietest te doen voordat je deze olie op de huid wilt gebruiken, de olie kan huidirritatie veroorzaken.

Welke etherische oliën kun je gebruiken voor jouw lotionbar?

Uiteraard kun je deze oliën ook combineren met elkaar voor jouw lotionbar!

Producten voor deze DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial