Aromatherapie met Grove den etherische olie

Aromatherapie met Grove den etherische olie

Grove den etherische olie

Dennen worden al eeuwen gebruikt om de medicinale werking, het eerste onderzoek werd voor het eerst onderzocht door Hippocrates. Het werkzame stofje in de olie is pineen. Dit stofje zit in de boom en werkt antiseptisch en stimulerend. Aromatherapie met Grove den etherische olie wordt dan ook veelal ingezet om onze luchtwegen te ondersteunen. Maar zoals vrijwel iedere andere olie heeft ook Grove den etherische olie veel meer fijne werkingen.

Leuk om te weten: Voor 1 liter Dennen olie is zo’n 500 a 1000 kg plantenmateriaal nodig. Om Grove den etherische olie te winnen worden de naalden en takken van de den gebruikt. De olie wordt niet alleen gebruikt voor medische eigenschappen, maar ook wordt de olie regelmatig ingezet bij mannenparfums en zelfs bij schoonmaakmiddelen.

Aromatherapie met Grove den etherische olie

Grote kans dat jij de geur van Dennen olie snel herkent. Wellicht doet het je denken aan de kerstboom of juist aan een heerlijke wandeling door het bos. Grove den etherische olie wordt op vele vlakken ingezet in de aromatherapie.

Let op!Ā Etherische oliĆ«n zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dĆ© oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onzeĀ Medische disclaimer.

Grove den etherische olie voor psychische klachten

Aromatherapie met Grove den etherische olie is fijn wanneer je rusteloos en overprikkeld bent. Voel je je gestrest en heb je moeite om je te concentreren? Grove den heeft dan zowel een ontspannende werking, maar stimuleert jou daarnaast ook en versterkt het jouw doorzettingsvermogen.

Tip van PURE: Wil je lekker ontprikkelen na een lange en drukke dag? Vul jouw aromadiffuser met water, voeg daar 4 druppels Grove den en 4 druppels Sinaasappel aan toe en kom weer even helemaal tot jezelf!

Grove den etherische olie voor lichamelijke klachten en kwaaltjes

Aromatherapie met Grove den etherische olie wordt veelal ingezet bij lichamelijke klachten. Dennen olie wordt vooral ingezet bij diverse luchtwegaandoeningen, het werkt slijmoplossend en antibacterieel. De olie wordt veel gebruikt bij klachten als verkoudheid, griep, bronchitis, hoesten en keelpijn. Uit onderzoek is gebleken dat Grove den etherische olie de ziektekiemen in de lucht doodt. Daarnaast stimuleert het ons immuunsysteem en wordt de ademhaling vergemakkelijkt.

Tip van PURE: Ben je verkouden en/of heb je last van vastzittend slijm? Maak een grote bak of kom met warm water en voeg daaraan zo’n drie druppels Grove den etherische olie toe. Ga boven de bak hangen en plaats een handdoek over je hoofd. Zo heb je het perfecte stoombad gemaakt en kun je meteen ervaren hoe fijn de olie werkt op de luchtwegen.

Grove den etherische olie verfrist de ruimte letterlijk van bacteriƫn, maar daarnaast verfrist het ook ruimtes met negatieve energieƫn en gedachten. Bij aandoeningen aan de spieren en gewrichten, zoals artritis, jicht of spierpijn, heeft Dennen olie een pijnstillende werking. Bij een vale en onzuivere huid kun je een paar druppels Dennen olie toevoegen aan een basisolie en daarmee je huid zuiveren.

Dennen olie wordt ook regelmatig ingezet bij het afweren van vlooien, luizen en muggen.

Den etherische olie combineren

Den etherische olie kun je fijn combineren met onder andere Citroen,Ā Cypres,Ā Eucalyptus, Lavendel, Salie of Sinaasappel. Goed om te weten: Grove den etherische olie heeft veel overeenkomsten met Eucalyptus olie. Wanneer de oliĆ«n met elkaar gemengd worden, versterken ze elkaars werkingen. Extra fijn bij verkoudheid en griep bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial