How to: Hoe gebruik je een Cupping Oil?

Hoe gebruik je een Cupping Oil

Misschien heb je ze wel eens voorbij zien komen in de aromatherapie: Cupping Oils. Maar wat is een Cupping Oil en ook niet onbelangrijk: hoe gebruik je een Cupping Oil?

Wat is een Cupping Oil?

In de aromatherapie worden Cupping Oils regelmatig gebruikt. Dit zijn etherische oliƫn die al verdund zijn met een basisolie, zoals bijvoorbeeld een Jojoba olie. Om etherische oliƫn op de huid te gebruiken is het heel belangrijk om deze eerst goed te verdunnen. Waarom? Veel oliƫn zijn zo puur en geconcentreerd dat ze huidirritatie kunnen veroorzaken wanneer ze niet verdund zijn. Een basisolie zorgt er dus voor dat de etherische olie wordt vermengd met de basisolie, hierdoor blijft de geur vaak ook langer hangen. Een Cupping Oil zit vrijwel altijd in een flesje met een pipetje.

Hoe gebruik je een Cupping Oil?

Het lijkt wellicht wat ingewikkeld, maar niks is minder waar. Een Cupping Oil is eigenlijk juist heel makkelijk om te gebruiken.

  • Druppel een paar druppels in je handen.
  • Wrijf de handen goed tegen elkaar, zodat de olie zich verdeelt over de handen.
  • Maak een kommetje met je handen en leg het kommetje over/voor je neus.
  • Inhaleer de geur en profiteer vrijwel direct van de werking van de etherische oliĆ«n.
  • Was daarna je handen.

Eventueel kun je een Cupping Oil ook gebruiken als een soort parfum. Druppel dan wat druppels op de polsen en eventueel achter de oren.

Cupping Oils bij PURE by Me

De Mama’s to be lijn bevat hee wat fijne Cupping Oils. In de Winter Surprisebox zat ook een Limited Edition cupping oil: de Winter Glow. De Winter Glow is een Cupping Oil op basis van Bloedsinaasappel, Grapefruit, Gember en Atlasceder. De etherische oliĆ«n in deze cupping oil geven jouw humeur een boost en hebben daarnaast een verwarmend effect. Ideaal voor de winter!

 

Dit bericht is gepost in How to. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial