DIY: Zelf lippenbalsem maken met etherische oliën

Zelf lippenbalsem maken - PURE by ME

Als we er echt even de tijd voor nemen, vinden we het allebei zo leuk om te knutselen met etherische oliën. Steeds vaker maken we onze eigen producten: serums voor ons gezicht, voetenbalsems, een roomspray, fijne parfums in rollers of bijvoorbeeld een lippenbalsem. Wij vinden het niet alleen vreselijk leuk om te doen, maar ook een fijn idee dat we op die manier onze producten zelf kunnen maken zonder chemische ‘troep’ er in. Zelf een lippenbalsem maken is heel snel gedaan en je kunt iedere keer variëren met de etherische oliën, hoe fijn is dat!?

Dit heb je ervoor nodig:
– 2 theelepels kokosolie
– 1 theelepels bijenwas
– 2 theelepels shea butter
– 2 tot 4 druppels etherische olie
– Eventueel druppel vitamine E

Zo maak je het:
Verwarm de kokosolie, de shea butter au bain marie totdat het gesmolten is, voeg vervolgens de bijenwas toe en laat dit ook meesmelten. Laat het allemaal een beetje afkoelen en voeg dan de etherische oliën toe. Eventueel kun je er nog een druppel vitamine E aan toevoegen, zodat de lippenbalsem lang(er) houdbaar blijft. Giet vervolgens alles in een klein blikje en laat het nog even in de koelkast uitharden en klaar ben je al!

Aantal fijne ideeën

Wil je zelf lippenbalsem maken, maar heb je geen idee welke etherische oliën je het beste kunt gebruiken? Wij geven een aantal fijne suggesties voor je!

  • Lavendel: Niet alleen lekker zacht en ontspannend, maar ook heel fijn voor de huid en lippen.
  • Grapefruit: Lekker fris! (Niet in de zomer gebruiken!)
  • Tea tree en Citroen: Perfect om te gebruiken bij een koortslip!
  • Vanille en Sinaasappel: heerlijk in de herfst en winter!

Variatie: zelf lippenbalsem maken met chocolade en pepermunt etherische olie

Onlangs hebben wij zelf een lippenbalsem gemaakt met échte chocolade en pepermunt etherische olie. Om deze lippenbalsem te maken, voeg je tijdens de bijenwas ook ongeveer 1 a 2 blokjes pure chocolade toe. Hoe puurder de chocolade, hoe fijner de lippenbalsem wordt. Op het laatst voeg je dan 2 a 3 druppels pepermunt etherische olie toe.

Een reactie op “DIY: Zelf lippenbalsem maken met etherische oliën

  1. Pingback: DIY: Maak je eigen lotionbar met etherische olie - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial