How to: Maak je eigen hoestbalsem

DIY Recept: zelf hoestbalsem maken - PURE by Me

Sinds wij de etherische oliën gebruiken, ontdekken we steeds meer fijne toepassingen. Waar we eerder begonnen met alleen het verstuiven van de oliën in een diffuser en bij hoge uitzondering eens een roller maakten, gebruiken we het nu op heel veel meer manieren. Zo maken we regelmatig onze eigen verzorgingsproducten en hebben we onlangs ook onze eigen hoestbalsem of weerstandsbalsem gemaakt. Met deze makkelijke DIY maak je je eigen hoestbalsem die niet alleen fijn is bij hoesten en luchtwegproblemen, maar die ook fijn is ter preventie.

Wij vinden het zo fijn om onze eigen producten te maken. Het is niet alleen heel leuk om zelf je producten te maken, maar vaak ook nog eens heel makkelijk om te doen. Daarnaast vinden we het een extra fijn idee dat onze zelfgemaakte producten 100% natuurlijk zijn en helemaal troepvrij.

Wat heb je nodig?

Wij hebben een recept gebruikt voor volwassenen. Wil je deze hoestbalsem maken voor (kleine) kinderen? Gebruik dan de Verkouden Neusjes etherische olie (vanaf 2 jaar).

Maak je eigen hoestbalsem

Deze hoestbalsem is heel fijn ter vervanging van bijvoorbeeld Dampo of Vicks Vaporub, maar ook ter preventie en om je weerstand een boost te geven. Maar let op.. Wij zien etherische oliën als een ondersteuning en niet als een oplossing of een alternatief voor medicijnen bijvoorbeeld. Lees hiervoor ook onze medische disclaimer.

Pak een pannetje met warm water en zet deze op het fornuis. Zet daarin een smeltpannetje of een glas (met oor) en doe daar de kokosolie en de bijenwas in totdat het helemaal gesmolten is. Voeg vervolgens de basisolie toe (wij gebruikten Druivenpitolie) en roer het nog even goed door. Giet het over in een bakje waar je de hoestbalsem in wilt bewaren en laat het even afkoelen. Als het niet meer zo warm is, maar nog wel vloeibaar is, voeg je er de druppels etherische olie aan toe. Laat het goed afkoelen en klaar is jouw zelfgemaakte hoestbalsem!

Hoe gebruik je deze? Smeer de hoestbalsem regelmatig op de borst en op de bovenrug bij diverse klachten aan de luchtwegen. Ter preventie kun je het elke avond onder je voeten smeren. Geniet er van!

Dit recept is geschreven op 8 november 2020 en heeft op 15 november 2022 een update gehad.

Een reactie op “How to: Maak je eigen hoestbalsem

  1. Pingback: Etherische oliën bij verkoudheid - PURE by Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial