Etherische olie tijdens de zwangerschap

Etherische oliën tijdens de zwangerschap - PURE by Me

De vragen over etherische olie tijdens de zwangerschap stromen wekelijks bij ons binnen. Want mag je de oliën wel gebruiken tijdens de zwangerschap en waar moet je dan op letten? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Etherische oliën tijdens de zwangerschap, mag dat?

Er bestaan veel verschillende meningen over etherische olie tijdens de zwangerschap. Waar de ene zegt dat alles kan en mag, zegt de ander juist dat je helemaal geen etherische oliën moet gebruiken. Wij zijn van mening dat je etherische oliën tijdens de zwangerschap wel mag gebruiken. Sterker nog: ze kunnen een hele fijne ondersteuning bieden bij allerlei klachten en kwaaltjes. Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om de oliën goed en veilig te gebruiken. Allereerst is het belangrijk om altijd gebruik te maken van 100% natuurzuivere oliën, zoals die van De Groene Linde. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Zwangerschap en de reuk

Het is grappig om te zien hoe bij veel vrouwen de reuk verandert tijdens de zwangerschap. Veel (heftige) geuren ruiken opeens niet meer lekker en dit is al een belangrijk signaal om rekening mee te houden bij het gebruik van oliën. Zijn er geuren waar je helemaal naar en misschien zelfs wel misselijk van wordt? Laat deze dan staan! Dit mag je zien als een soort instinct en je lichaam geeft hiermee een duidelijk signaal af.

Zwangere vrouwen hebben bijna altijd een zeer gevoelige reukzin zodat ze alle krachtige en penetrante geuren mijden. Ze kunnen er soms misselijk van worden. Dit beschermingsinstinct kan bij de keuze van etherische oliën goed van pas komen. Dus zorg ervoor dat je uitsluitend etherische oliën gebruikt die werkelijk een fijn gevoel geven.

Welke etherische oliën mag je NIET gebruiken tijdens de zwangerschap?

In principe adviseren wij altijd om de eerste drie maanden van de zwangerschap helemaal geen etherische oliën te gebruiken. De eerste drie maanden van de zwangerschap zijn een onzekere periode en het is een periode waarin het kindje grote stappen maakt in de ontwikkeling. Wij vinden het een mooie gedachte om het kindje juist alle ruimte te geven voor deze ontwikkelingen.

Alle oliën die invloed hebben op de hormonen en de menstruatie bevorderen adviseren wij om absoluut niet te gebruiken.

Etherische oliën die je in de zwangerschap niet mag gebruiken zijn: Anijs, Atlasceder, Basilicum, Blauwe Kamille, Cederhout, Dragon, Hysop, Jeneverbes, Kamfer, Kaneel, Kruidnagel, Lemongrass, Mirre, Nootmuskaat, Salie, Scharlei, Tijm, Venkel en Wintergreen.

De eerste vier maanden van de zwangerschap mogen deze oliën niet gebruikt worden: Jasmijn, Marjolein, Pepermunt, Rozemarijn, Roos, Scharlei en Ylang Ylang.

Welke etherische oliën mag ik WEL gebruiken tijdens de zwangerschap?

Natuurlijk zijn er ook heel veel etherische oliën die je tijdens de zwangerschap wel mag gebruiken. Ze kunnen je dan een hele fijne ondersteuning bieden. Denk dan aan: Bergamot, Citroen, Eucalyptus, Geranium, Grapefruit, Grove Den, Kamille Rooms, Mandarijn, Mirte, Neroli, Niaouli, Palmarosa, Petitgrain, Rozenhout, Sandelhout, Sinaasappel en Wierook.

Waar moet ik rekening mee houden?

Wij adviseren altijd om etherische oliën niet in te nemen en altijd uitwendig te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om tijdens de etherische oliën tijdens de zwangerschap extra goed te verdunnen. Gebruik je de oliën in de diffuser? Gebruik dan 2 a 4 druppels, in plaats van 5 a 8. Wil je ze op de huid gebruiken? Verdun ze dan goed met een basisolie.

Mama’s to be lijn

Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om de etherische oliën goed en veilig te gebruiken. Bij goed doordacht gebruik van etherische oliën tijdens de zwangerschap kunnen ze op vele vlakken een fijne ondersteuning bieden.

De Mama’s to be lijn van De Groene Linde is speciaal gemaakt voor de zwangerschap of voor vrouwen die graag zwanger willen worden. Tijdens het creëren van de blends is uiteraard alleen gebruik gemaakt van etherische oliën die veilig en geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Daarnaast zijn de verhoudingen goed verdund, zodat je 100% zeker weet dat de oliën geschikt zijn voor de zwangerschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial