Aromatherapie met Mandarijn etherische olie

Aromatherapie met Mandarijn etherische olie

Mandarijn etherische olie

Vrijwel iedereen (her)kent de geur van Mandarijn: een frisse en opwekkende geur waar vrijwel iedereen meteen vrolijk van wordt. Mandarijn wordt regelmatig ingezet in de parfumerie-industrie, maar zeker ook in de aromatherapie. Mandarijn etherische olie is een typische olie voor kinderen. Het heeft een zoete geur waar je vrolijk van wordt en werkt heel ontspannend. Aromatherapie met Mandarijn etherische olie wordt natuurlijk niet alleen maar ingezet bij kinderen, maar ook voor diverse andere klachten en kwalen.

Mandarijn olie wordt geperst uit het buitenste gedeelte van de schil. Leuk om te weten: Voor 1 liter olie zijn zo’n 120 kg Mandarijnen schillen nodig!

Aromatherapie met Mandarijn etherische olie

Er zijn twee soorten Mandarijn olie in de aromatherapie, de groene mandarijn en rode mandarijn. Groene mandarijn is wat zuurder qua geur, in dit artikel hebben we het met name over de rode mandarijn. Echter hebben beide oliƫn dezelfde werking. Aromatherapie met Mandarijn etherische olie is in te zetten voor diverse klachten en kwalen. Mandarijn olie staat bekend om de ontspannende en opwekkende werking. Daarnaast wordt de olie ook veel ingezet bij spijsverteringsproblemen en het zuiveren van de huid.

Let op!Ā Etherische oliĆ«n zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dĆ© oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onzeĀ Medische disclaimer.

Mandarijn etherische olie voor psychische klachten en kwaaltjes

Mandarijn olie brengt ontspanning en kalmeert jou in tijden van stress. De olie wordt ook regelmatig ingezet bij negatieve gedachten, depressies en stemmingswisselingen. De olie laat jou de zonnige kant van het leven zien en haalt bij iedereen het kind weer naar boven. Het is een olie die jou een vrolijke boost geeft wanneer je dat nodig hebt.

Lees ook:Ā Aromatherapie met Bergamot etherische olie

Mandarijn etherische olie voor lichamelijke klachten en kwaaltjes

Wanneer je moeite hebt met slapen, is mandarijn een hele fijne olie. Daarnaast wordt olie veel gebruikt bij verschillende klachten aan de spijsvertering. De olie stilt buikkrampen en sterkt de maag. Wanneer je last hebt van de maag: combineer dan een basisolie met een paar druppels Mandarijn olie en masseer dit zachtjes op de maagstreek.

Mandarijn is een olie die ook goed ingezet kan worden bij een vermoeide en onzuivere huid of een huid met littekens en striae.

Mandarijn etherische olie voor kinderen

Mandarijn olie wordt ook wel eenĀ typische kinderolie genoemd, kinderen zijn er dol op! De olie wordt veel ingezet bij kindjes die gespannen zijn, druk en onrustig zijn of moeite hebben met slapen. Maak dan een massageolie met een basisolie en een paar druppels mandarijn (+ eventueel wat Lavendel) en masseer hiermee de voetjes voor het slapen gaan. Of doe 2 a 3 druppels in de diffuser op de kinderkamer. De olie kan ook goed ingezet worden bij bedplassen: masseer dan voor het slapen iets (verdund) op de onderbuik.

Bij misselijkheid tijdens de zwangerschap wordt Mandarijn ook regelmatig ingezet!

Mandarijn etherische olie combineren

Mandarijn olie is goed te combineren met onder andere: Atlasceder, Cypres, Grove Den, Lavendel, Sandelhout, Vanille en andere citrusoliƫn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial