Etherische oliën voor kinderen

Etherische oliën voor kinderen - PURE by Me

Etherische oliën zijn heerlijk om in te zetten voor allerlei klachten en kwaaltjes. Niet alleen volwassenen, maar zeker ook kinderen kunnen hier veel baat bij hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ondersteunen bij een betere nachtrust, het verwerken van prikkels, het versterken van de weerstand en nog zo veel meer. Hoewel alle producten 100% natuurzuiver (en zonder toevoegingen) zijn, kun je niet alle etherische oliën voor kinderen inzetten. Daarom heeft De Groene Linde een speciale kinderlijn gemaakt, zodat jij jouw kindje op een veilige en verantwoorde manier kunt ondersteunen.

Bij PURE by Me zijn we echt fan van de Kids Collectie! Met twee kleine meiden in huis gebruiken we de oliën regelmatig en altijd met een fijn resultaat. Let er wel op dat wij etherische oliën altijd zien als een ondersteuning en nooit als dé oplossing of ter vervanging van medicatie. Lees hiervoor ook onze medische disclaimer.

Etherische oliën voor kinderen: waar moet je op letten?

Etherische oliën zijn natuurlijke plantextracten en worden gewonnen uit planten, bloemen, vruchten, bomen en kruiden. Door verschillende technieken (zoals destillatie of persing) worden de oliën uit de planten gehaald, zodat wij er vervolgens op een fijne manier van kunnen genieten. Iedere plant is uniek en heeft daarmee ook verschillende eigenschappen. De etherische oliën die worden gewonnen uit de planten zijn allemaal zeer geconcentreerd. Van nature zijn er allerlei chemische stofjes aanwezig in de planten, deze stofjes zorgen vervolgens ook voor de werking van de plant en olie.

Niet iedere etherische olie is geschikt om te gebruiken bij kinderen. Een aantal oliën zijn te sterk (qua geur en qua samenstelling) voor kleintjes. Denk dan onder andere aan de oliën Eucalyptus, Pepermunt, Kaneel, Oregano en Tijm. Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Het is belangrijk om te weten dat baby’s en (kleine) kinderen minder goed in staat zijn om de etherische oliën in hun lichaam te verwerken. Daarnaast moet er altijd rekening gehouden worden met contra-indicaties. Heeft jouw kindje last van epilepsie, astma of huidaandoeningen? Dan adviseren wij altijd om te beginnen met kleine hoeveelheden en reacties goed in de gaten te houden.

Hoe zet je etherische oliën voor kinderen veilig in?

Zo, dat klinkt allemaal best spannend, maar niks is minder waar. De Kids Collectie van de Groene Linde is speciaal gemaakt voor kinderen, zodat de etherische oliën op een veilige en bewuste manier ingezet kunnen worden. In deze lijn is er gekozen voor etherische oliën die veilig zijn voor kinderen en is de concentratie aan etherische oliën wat lager, zodat je nooit te veel gebruikt. Per product staat ook aangegeven vanaf welke leeftijd deze geschikt is. Over het algemeen zijn etherische oliën heel puur en geconcentreerd, daarom adviseren wij altijd om de oliën minimaal te gebruiken. Gevalletje Less is more!

Het is belangrijk om te weten dat je etherische oliën niet mag innemen en nooit puur op de huid mag gebruiken. Als je de oliën op de huid wilt gebruiken, dien je altijd een basisolie te gebruiken. Bijvoorbeeld de Konijntje Zacht massageolie.

Hoe gebruik je etherische oliën voor kinderen?

De basiskennis voor etherische oliën voor kinderen is nu gedeeld. Inmiddels weet je dat het veilig is om de Kids Collectie te gebruiken, dat je de oliën niet mag innemen en nooit puur op de huid mag gebruiken. Maar hoe gebruik je de producten dan wel?

  • Etherische olie: Etherische oliën zijn de basis van ieder ander product. De pure etherische olie kun je gebruiken in een diffuser, bijvoorbeeld in een van onze Kids diffusers.
  • Roll-onDe roll-ons zijn allemaal verdund met Jojoba olie, waardoor deze goed op de huid gebruikt kunnen worden. Kindjes willen vaak veel zelf doen en daarnaast voelen zij intuïtief vaak goed aan wanneer ze een olie willen gebruiken. De roller kan dan gerold worden op de polsjes, achter de oren en/of in de nek.
  • Sprays: De sprays (op basis van alcohol) uit de Kids Collectie kunnen gebruikt worden als roomspray of als auraspray. Vanaf twee jaar kun je de sprays inzetten als roomspray; je sprayt ze dan door de ruimte of de slaapkamer. 2 a 3 sprays per keer is ruim voldoende. Vanaf 4 jaar kunnen de sprays gebruikt worden als auraspray. Je kindje mag de ogen dicht doen en je sprayt dan 2 a 3 keer boven het hoofdje, zodat de nevel over hem/haar kan neerdalen.
  • Badolie: Niets is zo ontspannend als een bad. Laat jouw kindje lekker ontspannen door een badolie, zoals de Panda bad of Cough & Cold.
  • Massageolie: Je kindje masseren is niet alleen heel ontspannend, maar werkt ook fijn goed op de band met jouw kindje. Je kunt er echt een rustmomentje voor jullie beide van maken.
  • Balsems: In het assortiment hebben we ook verschillende balsems voor jouw kindje, bijvoorbeeld voor zere billetjes en luieruitslag, blauwe plekken of bij het hoesten.

Welke olie kan ik het beste inzetten voor mijn kindje?

Voor vrijwel iedere klacht of kwaal is er een geschikte olie in ons assortiment. Bedenk goed waar jouw kindje het beste ondersteuning bij kan gebruiken. Aan de hand daarvan kun je gericht kijken welke etherische olie daar het beste bij past. Wil je zelf aan de slag gaan? Mama’s Toverboek staat vol met recepten voor 50 verschillende klachten en kwaaltjes!

Kom je er niet uit? Dan mag je ons natuurlijk ook altijd een mailtje sturen op maud@purebyme.com. We denken graag met je mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial