Aromatherapie met Pepermunt etherische olie

Aromatherapie met Pepermunt etherische olie - PURE by Me

Pepermunt etherische olie

Pepermunt is een van de meest bekende muntsoorten en wordt binnen de aromatherapie veel toegepast. Het is Ć©Ć©n van de oudste planten met geneeskrachtige werkingen en de geschiedenis van Pepermunt gaat dan ook ver terug. Zo werd het kruid eeuwen geleden al ingezet bij de Grieken, de Romeinen en de Egyptenaren. Vandaag de dag gebruiken we Pepermunt nog steeds veel. Niet alleen in een verse muntthee, maar ook door aromatherapie met Pepermunt etherische olie.

Pepermunt etherische olie is kleurloos tot lichtgroen van kleur en de geur is te omschrijven als fris en koel.Ā Leuk om te weten:Ā Er is zo’n 100 a 200 kilo munt nodig voor 1 liter Pepermunt etherische olie.

Aromatherapie met Pepermunt etherische olie

Pepermunt is voor velen een herkenbare geur: fris, verkoelend en oppeppend. Aromatherapie met Pepermunt etherische olie wordt onder andere ingezet bij klachten van de spijsvertering, maar ook voor een fijne energieboost. Maar daarnaast kun je Pepermunt olie voor meer klachten en kwaaltjes inzetten. Een fijne olie die eigenlijk niet in de verzameling mag ontbreken. Voor kleine kinderen adviseren wij altijd om de Kruizemunt etherische olie te gebruiken, deze heeft dezelfde werking als Pepermunt maar is een stuk milder in gebruik. Daarnaast adviseren we altijd om Pepermunt matig te gebruiken, bij een te hoge dosering kun je hoofdpijn krijgen.

Let op!Ā Etherische oliĆ«n zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dĆ© oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onzeĀ Medische disclaimer.

Pepermunt etherische olie voor psychische klachten

Heb jij regelmatig het gevoel dat jouw hoofd vol met watten zit of dat je veel piekert? Pepermunt olie maakt je hoofd weer fris, zodat je weer een helder zicht op zaken krijgt. Pepermunt maakt je alert, opwekkend, bevordert de motivatie, stimuleert jouw concentratievermogen en verdrijft mentale vermoeidheid. Een hele fijne olie om te gebruiken voor een vrolijke en frisse start van de dag bijvoorbeeld.

Pepermunt etherische olie voor lichamelijke klachten

Menthol is de meest belangrijke verbinding in Pepermunt en dit bevat krampstillende, verkoelende en pijnverdovende eigenschappen. Mede daarom staat Pepermunt bekend om de kalmerende werking op onze maag (zeker in combinatie met Gember etherische olie), maar ook om de pijn verlichtende werking bij hoofdpijn en spierpijn. Bij luchtwegaandoeningen is Pepermunt slijmoplossend en de olie wordt ook veel ingezet bij griep en koorts.

Pepermunt etherische olie voor thuis

Wist je dat je Pepermunt olie ook heel goed kunt gebruiken om ongedierte tegen te gaan? Muggen, vliegen, spinnen en mieren houden niet van Pepermunt en blijven dan op afstand.

Pepermunt etherische olie combineren

Pepermunt kan goed gecombineerd worden met onder andere Atlasceder, Citroen, Eucalyptus, Gember, Grapefruit, Grove den, Lavendel, Marjolein, Rozemarijn, Sinaasappel en Tea Tree.

Tips om Pepermunt etherische olie te gebruiken:

Benieuwd hoe je aromatherapie met Pepermunt etherische olie goed kunt inzetten? We delen een aantal fijne tips voor het gebruik van Pepermunt olie met je.

  • Verdun Pepermunt olie met een basisolie en smeer dit voor het sporten op je borst en bovenrug. Fijn voor een extra energieboost Ć©n om je luchtwegen te ondersteunen tijdens het sporten.
  • Misselijk en/of overgeven? Maak een diffuserblend van 3 druppels Pepermunt, 3 druppels Gember en 3 druppels Grapefruit en druppel dit in de diffuser.
  • Buikpijn? Verdun Pepermunt olie met een basisolie en smeer wat op je maagstreek.
  • Last van ongedierte, zoals spinnen en mieren? Maak een spray met Pepermunt olie en spray het op de plekken waar je er last van hebt. Deze spray kun je ook gebruiken op je planten bij bladluis bijvoorbeeld.
  • Spierpijn? Verdun de Pepermunt met een basisolie en masseer de spierpijn lekker in.
  • Heb je snel last van de warmte in de zomer? Maak een spray met Pepermunt (en eventueel Lavendel) en spray dit lekker over je heen!

Shoppen

8.5521.40
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €12.30.Huidige prijs is: €11.25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial