Tips voor meer energie

Tips voor meer energie - PURE by Me

We voelen ons allemaal wel eens moe, futloos of uitgeput. Voelen we ons het ene moment nog prima, zijn we niet veel later niet meer vooruit te branden. Uiteindelijk willen we allemaal veel liever fit en energiek zijn. Hoeveel energie we hebben, bepaalt namelijk ook voor een groot deel hoe we ons voelen en hoe onze dag verloopt. Ik deel een aantal fijne tips voor meer energie met jou.

Meer energie

Heb jij regelmatig moeite om de dag fit door te komen? Knap je aan het einde van de middag compleet af en is koffie jouw benzine? Dan is het misschien tijd om nu de stap te nemen om Ć©cht goed voor jezelf te gaan zorgen. Waar komt dit gebrek aan energie vandaan? Hoe komt het nou dat jij zo snel futloos en uitgeput bent? De basis voor meer energie ligt namelijk echt bij jezelf.

Disclaimer: Alle tips voor meer energie uit dit artikel zijn gebaseerd op een goede gezondheid. Als je een ‘chronisch energiegebrek’ hebt, raad ik je altijd aan om eerst langs de huisarts te gaan.

  • Voeding: Kijk eens naar jouw voedingspatroon. Want voeding geeft jou niet alleen energie, het kan je ook energie kosten. Eet jij voldoende op een dag? En eet je dan ook de juiste voedingsstoffen? Eet gevarieerd, probeer dagelijks 500 gram groente te eten en laat suikers staan.
  • Beweging: Wist je dat we vaak geen zin hebben om te sporten, omdat we moe zijn? Maar juist door regelmatig te bewegen krijgen we -op den duur- meer energie. Maak nou eindelijk eens gebruik van jouw (slapende) sportschool-abonnement of ga lekker een stuk wandelen!
  • Slapen: Wanneer we ‘s nachts niet goed slapen, is het natuurlijk niet gek dat we overdag moe zijn. In onze slaap herstelt ons lichaam Ć©n ons brein van alle indrukken en inspanningen van de dag.
  • Water:Ā Drink water! Dit is misschien wel de meest makkelijke Ć©n effectieve manier om meer energie te krijgen. Wanneer we niet voldoende vocht binnen krijgen, kunnen we al snel een gevoel van vermoeidheid ervaren. Zorg ervoor dat er altijd een glas op het aanrecht staat of dat je een Dopper bij je hebt bijvoorbeeld.
  • Vermijd stress:Ā Stress is een enorme energieslurper. Probeer je te focussen op positieve gedachten en neem regelmatig een momentje voor jezelf.
  • Grenzen aangeven:Ā Ook mensen om je heen kunnen energieslurpers zijn, vaak zonder dat je het door hebt. Geef jouw grenzen duidelijk aan en zorg er zo voor dat je niet snel overprikkeld raakt. Lees ook dit artikel.

Etherische oliƫn voor meer energie

Natuurlijk kun je etherische oliƫn ook inzetten voor meer energie. Een aantal etherische oliƫn geven ons (met name mentaal) een behoorlijke oppepper en boost. Dit adviseren wij vrijwel altijd ter ondersteuning en niet als dƩ oplossing voor meer energie.

Welke etherische oliƫn voor meer energie je het beste kunt inzetten? Denk dan bijvoorbeeld aan een combinatie van Pepermunt en Citroen in de diffuser, vervang jouw 16.00 uur kopje koffie voor een spraytje Super Charger of start de dag lekker energiek met de Waking Up!

5.95
8.5521.40
17.95

Een reactie op “Tips voor meer energie

  1. Pingback: Tips & tricks: Etherische oliƫn bij voorjaarsmoeheid - PURE by ME

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial