Tips & tricks: Etherische oliën bij voorjaarsmoeheid

Tips bij voorjaarsmoeheid + etherische olie - PURE by Me

De lente hangt in de lucht! Het voorjaarzonnetje laat zich weer zien, de natuur wordt langzaam weer groen en je hoort regelmatig de vogeltjes weer gezellig fluiten. In het voorjaar krijgen veel mensen weer een fijne energieboost. Allemaal leuk en aardig, maar misschien voel jij je juist wel futloos en heb je helemaal geen energie. Dat is helemaal niet gek! In het voorjaar hebben veel mensen last van vermoeidheid en een dip in hun energie. Je kunt etherische oliën bij voorjaarsmoeheid inzetten om jouw energie een beetje op te fleuren.

Wat is voorjaarsmoeheid?

Veel mensen hebben last van de winterblues, de bekende winterdip wordt vooral veroorzaakt door een gebrek aan zonlicht en de bijbehorende Vitamine D. In de lente krijgen we eindelijk weer de verwachte zon en dan nóg kunnen we last hebben van een flinke energiedip. Hoe zit dat nou precies? In de winterperiode trekken we ons meer terug en gaan we in de ruststand: we kruipen met dekentjes op de bank, spreken minder af en daarbij is er ook nog minder daglicht. Op het moment dat de lente in aantocht is, zit ons lichaam eigenlijk nog in deze ruststand. Ons lichaam (en het bijbehorende hormoonstelsel) zit nog in de wintermodus.

Klachten bij voorjaarmoeheid:

  • Minder energie hebben of echt moe zijn
  • Futloos gevoel
  • Lusteloos gevoel: geen zin om dingen te ondernemen
  • Prikkelbaar en emotioneel zijn
  • Ander slaapritme

Wat te doen bij voorjaarsmoeheid?

Het is dus helemaal niet gek om in de lente vermoeid en futloos te zijn. Maar welke stappen kun je nou zetten om door de voorjaarsmoeheid te komen? Hoe fijn het ook is om af en toe een middagdutje te doen, in het geval van een voorjaarsmoeheid werkt dat vaak niet. Het is nu juist belangrijk om in beweging te komen en dat het liefste buiten, in het daglicht! Ga lekker naar buiten om een stukje te wandelen of te fietsen.

Lees ook:Tips voor meer energie!

Etherische oliën bij voorjaarsmoeheid

Etherische oliën zijn niet alleen heerlijk om te ontspannen, maar ook om jouw energielevel een flinke boost te geven! Perfect om etherische oliën bij voorjaarsmoeheid in te zetten dus. Kijk dan naar etherische oliën die verfrissen en verkwikken. Zoals Pepermunt, Citroen, Grapefruit, Limoen, Kruizemunt, Zwarte Peper, Basilicum of Rozemarijn.

Met deze etherische oliën kun je heerlijke diffuserblends maken. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van Rozemarijn en Limoen, Pepermunt en Grapefruit of Basilicum met Citroen. Ontdek vooral wat bij jou past en wat je zelf fijn vindt. Start de dag met de Waking Up voor een vrolijke en frisse start en bij heftige dipjes kan de Super Charger wonderen verrichten.

Voor je het weet bruis je weer van de energie en kun je weer genieten van de lente!

Shoppen

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €10.95.Huidige prijs is: €8.75.
8.5521.40
17.95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial