Etherische oliën om energetisch te reinigen

Etherische oliën om energetisch te reinigen - PURE by Me

Energetisch: vaak is het een spirituele term. Misschien ben je er dagelijks mee bezig of misschien heb je geen idee wat dat dan precies inhoudt. Laat ik het meteen herkenbaar maken voor je: We kennen allemaal wel een situatie waarin je een ruimte binnenkomt en dat deze niet prettig aanvoelt. Op dat moment kun je het misschien nog niet helemaal plaatsen, maar na een tijdje hoor je misschien dat er net een ruzie is geweest in die ruimte. Dat gekke en niet prettige gevoel wat je ervaarde? Dat is de energie die nog bleef hangen… Benieuwd hoe je etherische oliën om energetisch te reinigen kunt inzetten? We vertellen je er alles over.

Alles is energie

Alles is energie. Misschien is dit een uitspraak die je wel eens eerder hebt gehoord. Energie: je ziet het niet, maar vaak voel je het wel. Ondanks dat we de verschillende energieën dus niet kunnen zien, kunnen we het vaak wel voelen. Denk maar eens aan een moment waarop je heel blij en gelukkig was. Voel je hoe je energie stijgt? Misschien begin je te glimlachen of te bewegen. Denk nu eens aan een moeilijke of verdrietige periode. Wat gebeurt er met jouw energie? Vaak gaat de energie letterlijk omlaag. Je schouders gaan zich verkrampen, je hoofd gaat vaak wat hangen.. Dat is dus wat energie met je doet. Hoe hoger de energetische frequentie (of trilling) is, hoe beter we ons voelen. Dat geldt niet alleen voor onszelf, maar zeker ook voor onze woning. Onze energie én die van visite kan blijven hangen in een ruimte.

Energetisch reinigen van je huis

Ons huishouden gaat dus verder dan het ‘standaard schoonmaken’. Het is belangrijk om regelmatig ook eens energetisch te reinigen. Zeker wanneer we een periode hebben gehad van veel stress of zelfs depressie, als we (lang) ziek zijn geweest of als je al een tijdje slecht slaapt en weinig energie hebt. Heb je net een verhuizing achter de rug? Ook dan is het een goed idee om de nieuwe woning eerst goed energetisch te reinigen, zodat alle energie van de vorige bewoners er uit gaat.

Wanneer we lage (of negatieve energieën) oppikken, kunnen we daar verschillende klachten van krijgen. Denk bijvoorbeeld aan weinig energie en een lusteloos gevoel, een onrustig of heel angstig gevoel. We hebben dan vaak (onverklaarbaar) het idee dat we niet lekker in ons vel zitten en we kunnen dan ook slecht slapen. Etherische oliën om energetisch te reinigen kunnen een hele fijne manier zijn.

Etherische oliën om energetisch te reinigen

Er zijn verschillende manieren om je huis energetisch te reinigen, dit kan bijvoorbeeld met Palo Santo, Salie smudge of etherische oliën. Misschien heb je wel eens gezien of gehoord hoe iemand een ruimte reinigt met een smudgestick. Maar ook etherische oliën om energetisch te reinigen zijn een fijne en makkelijke manier. Hieronder vind je de meest gebruikte etherische oliën om energetisch te reinigen.

  • Jeneverbes (bes) etherische olieJeneverbes staat bij verschillende volken al eeuwenlang bekend om de reinigende werking. Bij diverse reinigingsrituelen wordt Jeneverbes ingezet.
  • Palo Santo etherische olie: Palo Santo wordt ook wel heilighout genoemd en staat bekend om haar spiritueel reinigende werking.
  • Rozemarijn etherische olie: Rozemarijn werkt heel zuiverend en beschermend. Niet alleen bij ziekte, maar ook om energetisch te reinigen.
  • Salie etherishe olie: Niet voor niets zijn vele smudgesticks gemaakt van salie: het is beschermend en daarnaast heel zuiverend bij energieën.
  • Spar etherische olie: Ook Spar olie is een fijne olie om energetisch te reinigen, dit komt onder andere door de lichte en frisse geur en werking.
  • Clean energy etherische olie of spraySpeciaal voor energetische reiniging heeft De Groene Linde de Clean Energy gemaakt. Deze wordt onder andere veel gebruikt door coaches en therapeuten om de ruimte te reinigen na een sessie, maar ook bijvoorbeeld om kristallen te reinigen.

Er zijn ongetwijfeld nog meer etherische oliën om energetisch te reinigen. Dit zijn toch wel de meest bekende!

Hoe gebruik je etherische oliën om energetisch te reinigen?

Er zijn verschillende manieren om etherische oliën in te zetten om een ruimte energetisch te reinigen.

  • Aromadiffuser: Maak een fijne diffuserblend en zet de aromadiffuser aan in de ruimte die je wilt reinigen. Doe dit minimaal een half uurtje, langer mag ook.
  • Spray: Gebruik de Clean Energy spray of maak zelf een fijne roomspray met bijvoorbeeld Salie olie en Lavendel olie. Spray dit dan in de ruimtes die je wilt reinigen.
  • Himalayazout: Wist je dat Himalayazout ook een hele fijne energetische reiniger is? Voelt een bepaalde plek/hoek in de kamer een beetje zwaar en ‘duf’ aan? Zet dan een potje Himalayazout met een zuiverende olie op die plek en laat dit minimaal 24 uur staan. Gooi daarna het zout (buitenshuis) weg.

Leestip: Wil je meer weten over het energetisch reinigen van je huis? Het boek ‘De geheimen van Space Clearing‘ is dan een echte mustread!

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial