Etherische oliën tegen luizen

Etherische oliën tegen luizen - PURE by Me

Van vele moeders is het ongetwijfeld een nachtmerrie: luizen bij je kinderen! Gelukkig wordt er op school regelmatig een luizencontrole gedaan na de vakanties en zelf ben ik iedere keer weer bang voor de uitslag. Tot nu toe hebben onze meiden er gelukkig nog nooit last van gehad (*klopt het snel af*), maar toch krijgen we regelmatig een mail dat andere kinderen in de klas wel luizen hebben. Ik pak dan vrijwel meteen weer de etherische oliën erbij, het is zo fijn om dit op een natuurlijke manier tegen te kunnen gaan! Welke etherische oliën tegen luizen zijn nou echt aan te raden en hoe gebruik je dit?

Hoofdluis natuurlijk behandelen

Er bestaan ontzettend veel middeltjes tegen luizen, maar heel veel van deze middeltjes zitten vol chemicaliën. Ik vind dat niet altijd een even fijn idee, dus wij gebruiken dan liever etherische oliën tegen luizen. Op die manier kun je de hoofdluis op een natuurlijke manier behandelen en de etherische oliën zelfs preventief inzetten.

Tea tree etherische olie tegen luizen

We kunnen wel stellen dat luizen vooral heel irritant zijn. Niet alleen om de jeuk, maar ook om alle rompslomp die daarbij komt. Iedereen in de klas of het huishouden moet er opeens rekening mee houden en de kans op verspreiding is groot. Tea Tree etherische olie is vrijwel de meest bekende en efficiënte etherische olie tegen luizen. Deze olie wordt ingezet ter preventie, maar ook bij de behandeling van hoofdluis.

Eventuele andere etherische oliën tegen luizen zijn Lavendel, Rozemarijn en Citroen.

Luizen voorkomen met etherische olie

Zijn er luizen in de klas of heeft iemand binnen het gezin luizen? Dan is het fijn om luizen te voorkomen en dit is zo makkelijk!

  • Maak zelf een roller met Tea Tree olie (en eventueel wat Lavendel etherische olie) en rol dit achter de oren en/of in de nek van jouw kindje voordat hij/zij naar school gaat. Easy peasy!
  • Eventueel kun je ook zelf een spray maken en dit in de haren sprayen.
  • Ochtendstress en geen roller of spray bij de hand? Druppel dan 1 a 2 druppels Tea tree olie in je handen en haal de handen door het haar (van wortel tot punt). Vergeet dan ‘s middags of ‘s avonds niet om alsnog een roller of spray te maken!

Luizen behandelen met etherische olie

Heeft jouw kindje luizen (en jij misschien zelf ook wel) en wil je ze op een natuurlijke manier behandelen? Dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Etherische oliën tegen luizen zijn ontzettend effectief, zeker wanneer je Tea Tree gebruikt.

  • Maak een shampoo-masker: Voeg zo’n 8 tot 10 druppels Tea Tree olie toe aan een neutrale shampoo. Maak het haar licht vochtig en brengt wat van de shampoo aan op het haar. Maak dan een soort pakking van het haar, bijvoorbeeld door een handdoek of aluminiumfolie om het haar te doen en laat dit minimaal 30 minuten zitten. Spoel vervolgens de haren goed uit en kam het uit met een luizenkam.
  • Wassen met shampoo: Voeg ongeveer 6 druppels Tea Tree, 4 druppels Lavendel en 4 druppels Rozemarijn toe aan een neutrale shampoo en was hier dagelijks de haren mee. Na het uitspoelen goed uitkammen met een luizenkam. Doe dit minimaal een week.

Let op: Ook na het behandelen is het belangrijk om nog een tijdje wat in de nek en/of achter de oren te rollen. Zo hou je ze verlopig op afstand.

Een reactie op “Etherische oliën tegen luizen

  1. Pingback: Back to school: Tips om etherische oliën in te zetten - PURE by Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial