Tips & Tricks: Etherische oliën onder de douche

Etherische oliën onder de douche - PURE by Me

Vrijwel dagelijks staan we onder de douche. Om schoon te worden, om te ontspannen of juist om lekker fit en wakker te worden. Waar de ene persoon graag de dag start met een frisse douche, vindt de ander het juist lekker om de dag rustig en ontspannen af te sluiten onder de douche. Etherische oliën onder de douche gebruiken is een hele fijne manier van aromatherapie!

Douchen is voor mij vaak een moment van ontspanning: de dag letterlijk van me afspoelen (of misschien zelfs een rotsituatie wegspoelen) of juist om lekker fris en fruitig wakker te worden. Zelf gebruik ik etherische oliën onder de douche graag op verschillende manieren. Zo maak ik regelmatig m’n eigen bodyscrub, maak ik gebruik van een Shower Mist of druppel ik een paar druppels op de douchemuur.

Etherische oliën onder de douche gebruiken

Aromatherapie onder de douche: je kunt er allerlei kanten mee op. Denk bijvoorbeeld aan een DIY-recept zodat je je eigen verzorgingsproducten kunt maken, maar etherische oliën onder de douche kun je ook goed inzetten ter ondersteuning. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om Eucalyptus etherische olie te gebruiken onder de douche; het zorgt ervoor dat ik een helder en fris hoofd krijg én het voelt alsof ik m’n eigen stoomcabine creëer.

Lees ook: Zo creëer je jouw eigen spa in huis met etherische oliën

Een aantal voorbeelden van enkelvoudige oliën die je kunt gebruiken ter ondersteuning:

Uiteraard kun je ook een samengestelde etherische olie gebruiken!

De tekst gaat hieronder door.

Meteen shoppen

7.2018.00
8.5521.40
Aanbieding!

Etherische oliën onder de douche: verschillende toepassingen

Misschien sta je er niet zo bij stil, maar er zijn heel veel verschillende toepassingen om etherische oliën onder de douche te gebruiken. Daarvoor heb je niet eens een aromadiffuser, een lang badritueel of een uitgebreide massage nodig. Douchen neemt vaak minder tijd in beslag, maar toch kunnen etherische oliën ook dan een hele mooie invloed op jou hebben.

Hoe kun je etherische oliën onder de douche gebruiken?

  • Druppel wat op de douchemuur: Ja echt, zo simpel kan het zijn! Druppel een paar druppels op de douchemuur en laat de heerlijke geur vrijkomen. Ruik je het niet meer? Spetter dan wat water op de muur en de geur komt weer vrij. Zo simpel én fijn om op deze manier te genieten van aromatherapie onder de douche! Je kunt ook wat etherische oliën druppelen op de vloer van de douche. Zorg er dan voor dat je het druppelt in een hoekje waar het water niet continu stroomt, anders stromen de druppels zo weg.
  • Gebruik een Shower Mist: Je kunt je eigen Shower Mist maken of kiezen uit onze Shower Mists. We hebben drie verschillende soorten: Healthy Hamam, Morning Glow en Slow Down.
  • Maak je eigen bodyscrub: Door je eigen bodyscrub te maken, geniet je van een win-winsituatie! Een gladde huid (met 100% natuurlijke producten!) én een fijne geur. Maak bijvoorbeeld een sugarscrub of een bodyscrub op basis van zout. Beide zijn fijn voor de huid.
  • Maak je eigen douchegel of shampoo: Zelf een douchegel of shampoo maken is heel simpel én fijn. Zo kies jij je eigen favoriete etherische oliën en gebruik je natuurlijke huidverzorging.
  • Shower Steamers: Shower Steamers zijn eigenlijk een soort bruisballen, maar dan voor onder de douche. Hieraan kun je je eigen etherische oliën toevoegen en deze onder de douche leggen tijdens het douchen en dan komt de geur van de etherische olie vrij. Heerlijk! Bekijk hier het simpele DIY Recept voor Shower Steamers!

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial