DIY Recept: Zelf Shower Steamers maken

DIY Recept: Shower Steamers

Etherische oliën zijn heerlijk om te gebruiken onder de douche! Zo kun je de dag lekker fris starten of juist extra ontspannen afsluiten. Maar etherische oliën onder de douche zijn ook fijn bij klachten als hoofdpijn en verkoudheid. Met dit simpele recept voor Shower Steamers kun je iedere keer weer genieten van etherische oliën onder de douche.

Lees ook: Etherische oliën onder de douche

Wat zijn Shower Steamers?

Misschien heb je ze al wel eens voorbij zien komen of maak je er zelfs regelmatig gebruik van. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen idee hebt wat het nou precies zijn: Shower Steamers!

Showersteamers worden ook wel eens showermelts genoemd. Het zijn kleine tabletjes die oplossen in water en daarmee een heerlijke geur verspreiden. De Shower Steamers worden vooral gebruikt om de therapeutische werking: bijvoorbeeld om te ontspannen, om een energieboost te geven of bij klachten als verkoudheid. Met een Shower Steamer tover je je badkamer binnen de kortste keren om tot home-spa!

Zelf Shower Steamers maken doe je zo

Bij PURE by Me houden we van simpele DIY-recepten. Vrijwel alle recepten die we delen zijn makkelijk om te maken en heerlijk om van te genieten. Dat geldt natuurlijk ook voor deze Shower Steamers. Er zijn veel verschillende recepten te vinden, maar persoonlijk vinden wij dit de makkelijkste.

Wat heb je nodig?

Zo maak je de Shower Steamers!

Binnen de kortste keren zijn jouw Shower Steamers klaar. Meng de Baking Soda en het Epsomzout in een kom, voeg nu zo’n 2 tot 3 theelepeltjes water toe en roer dit goed door elkaar. Het is de bedoeling dat je het mengsel kunt samenknijpen en dat het vervolgens niet meer uit elkaar valt. Lukt dat niet met deze hoeveelheid water? Voeg dan stapje voor stapje een extra theelepeltje toe. Net zo lang tot je de juiste structuur hebt (is te vergelijken met nat zand).

Voeg vervolgens de druppels etherische olie toe, roer nogmaals goed door en doe het mengsel dan in de vormpjes. Druk het goed aan en laat het vervolgens drogen. Je kunt de Shower Steamers bewaren in een bakje (met deksel) en dit gebruiken als je gaat douchen.

Daarna wordt het tijd om te genieten! Pak een Shower Steamer, leg deze in de hoek van de douche en geniet. Wanneer je de Shower Steamers meteen onder de douche legt (onder het stromende water), zijn ze snel weg en kun je minder lang van de geuren genieten. Daarom adviseren we altijd om ze in een hoekje van de douche te leggen.

Let op: Het kan zijn dat de etherische oliën na een tijdje minder goed ruiken. Je kunt dan nog 2 tot 3 druppels etherische olie druppelen op een Shower Steamer voordat je deze gaat gebruiken.

Shop hier de producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial