DIY Recept: Zelf sugarscrub maken met etherische oliën

DIY Recept - zelf sugarscrub maken / PURE by Me

Je eigen verzorgingsproducten maken is niet alleen heel erg leuk om te doen, maar het is ook heel simpel én je weet precies welke ingrediënten je op jouw huid smeert. Om je huid een flinke boost te geven en de doorbloeding te stimuleren is het fijn om zelf een sugar scrub te maken. Voeg daar jouw favoriete etherische oliën aan toe en je kunt ‘m precies zo maken zoals je zelf wilt.

Zelf een sugarscrub maken

Zelf vind ik het altijd fijn om een bodyscrub te maken met wat epsomzout, maar suiker is ook een heel fijn ingrediënt om te gebruiken in een zelfgemaakte scrub. Zeker wanneer je een droge, gevoelige of geïrriteerde huid hebt, is suiker een zachter alternatief. Suiker prikt niet in eventuele wondjes en bij warm water lossen de suikerkorrels eerder op dan zout. Heel fijn voor onze huid dus!

Lees ook: Zelf een bodyscrub maken met etherische oliën

Een sugarscrub kun je gebruiken voor verschillende klachten en kwaaltjes. Misschien heb je een huid die wel even goed gereinigd mag worden of heb je pijnlijke spieren. In de zomer is het fijn om een sugarscrub te maken die een verfrissend effect heeft en in de winter kun je de spieren juist lekker verwarmen. Waar je een sugar scrub ook voor wilt inzetten, door etherische oliën toe te voegen kun je klachten en kwaaltjes op een fijne en natuurlijke manier ondersteunen.

Wat heb je nodig voor een sugar scrub?

Wil je zelf een sugar scrub maken? Hieronder vind je een lijstje voor de basis van jouw sugar scrub.

  • 200 gram suiker
  • 50 a 75ml basisolie, zoals een amandelolie, jojoba olie of druivenpitolie.
  • 5 tot 10 druppels etherische olie
  • Optioneel: honing, gedroogde bloemen of kruiden

Zo maak je zelf een sugar scrub!

Doe het suiker in een kom en voeg hier de basisolie aan toe. Roer dit goed door totdat je de juiste dikte hebt. Voeg vervolgens een aantal druppels etherische olie toe (5 a 10 druppels) en roer het nogmaals goed door. Optioneel kun je nog honing toevoegen voor een zachte(re) huid of gedroogde kruiden of bloemen voor wat extra effect. Dit laatste is absoluut geen must: suiker, basisolie en etherische olie is al meer dan voldoende!

Tip van PURE: Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Kies er dan voor om de suiker te combineren met een van onze kant-en-klare massageoliën.

Fijne recepten

Lemon Honey

  • 200 gram Suiker
  • 50 ml basisolie
  • 8 druppels Citroen olie
  • 2 theelepels (rauwe) honing

Verfrissend

Pijnlijke spieren

Sweet Vanilla

Spa Vibes

Time to relax

Shoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial