DIY Recept: Zelf Magnesium bodybutter maken

Zelf magnesium bodybutter maken - PURE by Me

Gespannen spieren, hoofdpijn, rusteloze benen, moeite met slapen. Herkenbare klachten? Grote kans dat je een tekort aan magnesium hebt. En je bent niet de enige, want wist je dat het merendeel van de bevolking een tekort aan magnesium heeft? Magnesium is een ontzettend belangrijk mineraal voor meer dan 300 processen in ons lichaam! Magnesium wordt goed opgenomen door onze huid, dus experimenteerde ik met een DIY recept. Wil jij zelf Magnesium bodybutter maken? Dan deel ik mijn DIY recept graag met je!

Klachten bij een Magnesiumtekort

Magnesium wordt ook wel het stress-mineraal genoemd. Wanneer we veel spanningen of stress ervaren (zowel emotioneel als fysiek), spannen we onze spieren aan en gaat ons lichaam meer magnesium verbruiken. Magnesium wordt niet zelf aangemaakt door ons lichaam, dit halen we echt uit voeding (denk aan granen, noten, zilvervliesrijst en donkergroene bladgroenten) en supplementen. Maar aangezien Magnesium ook heel goed wordt opgenomen door onze huid, kun je ook heel goed zelf een magnesium bodybutter maken.

Wanneer je een magnesiumtekort hebt, kun je verschillende klachten ervaren. Dit zijn lichamelijke klachten, maar ook psychisch kun je verschillende klachten ervaren.

Klachten bij een magnesiumtekort:

 • Gespannen spieren (vaak in nek, schouders of kaken)
 • Trillingen in je oogleden
 • Spierkrampen
 • Rusteloze benen
 • Hoofdpijn (of zelfs migraine)
 • Duizeligheid
 • Rusteloosheid
 • Lusteloosheid
 • Vermoeidheid
 • Piekeren
 • Slecht slapen
 • Moeite hebben met concentratie
 • Angsten en paniek

Lees ook:Ā Wat zijn de voordelen van Magnesium vlokken?

Zelf magnesium bodybutter maken

Zelf magnesium bodybutter maken is hartstikke leuk om te doen en ook nog eens heel simpel. Met slechts een paar ingrediĆ«nten heb je al een fijne bodybutter. Daarnaast kun je ook etherische oliĆ«n toevoegen aan de bodybutter, zodat je ‘m helemaal kunt personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een samenstelling voor de spieren, voor meer ontspanning of om lekker te slapen.

Dit heb je nodig:

 • 50 gram Shea Butter (dit zijn ongeveer 3 eetlepels)
 • 30 gram kokosolie (dit zijn ongeveer 2 eetlepels)
 • 50 gram Magnesiumvlokken (dit zijn ongeveer 3 a 4 eetlepels) + 30ml heet water
 • 40 ml basisolie
 • 15 tot 20 druppels etherische olie naar keuze
 • EenĀ tinnen blik of ander potje om het in te bewaren
 • Een glazen schaal om alles in te smelten.
 • Een mixer om de bodybutter op te kloppen en lekkerĀ fluffy te maken.

Eventueel kun je ook Mangoboter gebruiken; of een combinatie van Shea Butter en Mangoboter.

Zo kun je zelf magnesium bodybutter maken

Doe de Magnesiumvlokken in een groot glas en doe daar het hete water bij, zodat de Magnesium vlokken kunnen oplossen. Roer dit goed door elkaar en doe dit net zo lang tot alle Magnesiumvlokken zijn opgelost. Laat het daarna afkoelen.

Meng de Shea Butter, de kokosolie en een deel van de basisolie (20 ml) in een glazen schaal en verwarm dit au bain marie. Oftewel: zet de schalen schaal in een pan mat warm water en laat het smelten. Roer het geheel ondertussen goed door, net zo lang tot alles met elkaar gesmolten is.Ā Giet vervolgens het water met opgeloste Magnesiumvlokken erbij en roer alles goed door.

Daarna laat je het weer hard worden, dit kan door de glazen kom in de koelkast (of voor de ongeduldige mensen onder ons de diepvries) te zetten. Zorg er wel voor dat je het regelmatig blijft doorroeren, zodat de magnesium goed kan blijven mengen met de rest.

Wanneer het weer wat harder/dikker is geworden voeg je de etherische oliƫn toe. Wil je de bodybutter lekker fluffy hebben? Gebruik dan een mixer en klop de magnesium bodybutter op. Voeg dan ook de druppels etherische oliƫn en eventueel nog 10 tot 20ml van de basisolie, zodat het wat makkelijker wordt om te smeren.

Doe daarna alles in het tinnen blik of een ander potje (bijvoorbeeld een bruin glazen potje) en jouw zelfgemaakte Magnesium bodybutter is helemaal klaar!

Extra opmerking: Het kan zijn dat je een beetje een tintelend/prikkend gevoel krijgt wanneer je de bodybutter op je huid smeert, dit komt dus door de Magnesium Vlokken.

Etherische oliƫn voor in de magnesium bodybutter

De magnesium bodybutter zelf is al heel fijn en ontspannend, maar je kunt hier ook nog extra etherische oliĆ«n aan toevoegen. Zelf heb ik altijd veel last van gespannen schouders en dus koos ik voor een combinatie vanĀ Cypres, Marjolein en Lavendel. Maar je kunt ook kiezen voor een samenstelling om lekker te slapen, bijvoorbeeld metĀ Lavendel,Ā SinaasappelĀ enĀ Kamille. Kies vooral voor etherische oliĆ«n waar jij je fijn bij voelt!

Let op: Gebruik je de magnesium bodybutter in de zomer? Hou dan rekening met citrus-oliƫn en de zon. Lees er meer over in dit artikel over Etherische oliƫn en de zon.

Shoppen

2 reacties op “DIY Recept: Zelf Magnesium bodybutter maken

 1. Carien zegt:

  Dit is zo’n geweldig DIY recept, makkelijk om te maken en echt een heerlijke fijne zachte smeerbare bodybutter! Ik heb hem gemaakt met lavendel en gember olie. Lavendel voor de ontspanning en gember voor de warmte, bloedsomloop en spieren. Zelf smeer ik hem onder mijn voeten voor het naar bed gaan om lekker te slapen, maar ook op mijn buik wanneer ik pijn heb aan mijn verklevingen van endometriose en operaties. En mijn dochter (13) die ‘s nachts last had van groeipijn/ pijnlijke benen gebruikt hem ook voor het slapen onder haar voeten en heeft geen pijn meer.

 2. Pingback: Etherische oliƫn bij hoofdpijn - PURE by Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial