Wat is het verschil tussen samengestelde oliën en enkelvoudige oliën?

Wat is het verschil tussen samengestelde oliën en enkelvoudige oliën - PURE by Me

Er zijn ontzettend veel verschillende etherische oliën: van verschillende merken tot enkelvoudige etherische oliën of mooie samengestelde blends. Maar wat is nou precies het verschil tussen een enkelvoudige etherische olie of een samengestelde etherische olie?

Het verschil

De naam geeft het eigenlijk al aan. Een enkelvoudige etherische olie is een olie met slechts één etherische olie, denk bijvoorbeeld aan Lavendel, Eucalyptus, Sinaasappel of Geranium. Een samengestelde olie zegt het eigenlijk ook al. Een samengestelde etherische olie is een etherische olie die al gemengd is. Dit kan door een leverancier (zoals PURE by Me of De Groene Linde) of door jezelf! In een samengestelde etherische olie zitten altijd meerdere enkelvoudige oliën. Vaak zijn deze samengesteld op een thema.

Lees ook: Verschillende geurtypen: welke past bij jou?

Wat is dan fijn om mee te beginnen?

Wanneer je op een laagdrempelige manier wilt beginnen met etherische oliën is het over het voor veel mensen fijn om te beginnen met een samengestelde olie. De geur is heel typisch en de ondersteuning die de olie biedt is meteen duidelijk. Hierin hoef je dus eigenlijk niks op te zoeken en hoef je niet zelf te mixen & matchen. Maar wanneer je dol bent op de geur van Sinaasappel of Eucalyptus, is het ook fijn om alleen voor -en dus een enkelvoudige etherische olie- te kiezen.

Wil je etherische oliën inzetten voor de werking hiervan, bijvoorbeeld om te ontspannen, beter te slapen of voor de weerstand? Dan is het wellicht fijn om te kijken naar een paar verschillende enkelvoudige oliën. Het vergt in het begin wellicht wat meer uitzoekwerk, maar daarna kun je juist heel veel combineren met de etherische oliën. Door een kleine basis te hebben met enkelvoudige oliën kun je ze steeds meer opnieuw mengen met elkaar en op die manier kun je heel veel verschillende kanten op met etherische oliën.

Tip van PURE: In de online basiscursus Aromatherapie leer je alle basiskennis over aromatherapie en etherische oliën. Na deze cursus garandeer ik jou dat je uitgebreid aan de slag kunt met enkelvoudige oliën!

Wij adviseren vaak om eerst goed voor jezelf na te denken waar je de etherische olie voor wilt inzetten. Voor alleen een fijne geur of voor een bepaalde werking? Vanuit daar kun je dan een keuze maken qua etherische olie. Kies je voor enkelvoudige oliën om zelf mee te blenden? Dan tippen we je dit als basis:

Zie bijvoorbeeld ook deze set met enkelvoudige oliën. Met deze basisoliën in huis kun je álle kanten op: ontspanning, lekker slapen, weerstand en verkoudheid, ondersteuning voor de huid, meer energie, een vrolijke boost en ga zo maar door. Ook zitten hier veel etherische oliën bij die ook zeer geschikt zijn voor (kleine) kinderen.

Experimenteer!

Ondanks dat we allemaal onze eigen voorkeuren hebben qua geur, is het ontzettend leuk om te experimenteren met etherische oliën. Waar wil je ondersteuning bij? Wat doet de etherische olie voor jóu? Hoe voel je je bij een bepaalde combinatie? Zie je verschil bij je kinderen? Juist door goed te experimenteren met verschillende blends en verhoudingen in deze blends, merk je wat het voor jou doet. Zodat het ook helemaal fijn voor jóu werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial