Etherische oliën voor verschillende klachten in de lente

Etherische oliën voor verschillende klachten in de lente - PURE by Me

De lente hangt in de lucht! Hoewel de meeste mensen genieten van de lente, is er toch ook een behoorlijk grote groep die vooral last heeft van de lente. De lente is dus niet voor iedereen leuk. Zo zijn er een aantal klachten waar je in de lente (vaker) last van kunt hebben, denk aan hooikoorts, voorjaarsmoeheid en vaker hoofdpijn of zelfs migraine. Welke etherische oliën voor verschillende klachten in de lente kun je het beste inzetten, en waarom en hoe?

Klachten in de lente

De lente is een periode van groei en bloei, de natuur verandert en deze invloed is ook voelbaar voor ons. Zowel fysiek als mentaal kunnen we in de lente verschillende klachten klachten hebben. Hooikoorts is een veelvoorkomende klacht in de lente, zo’n 20% tot 30% van de Nederlanders hebben hier last van. Maar ook voorjaarsmoeheid en hoofdpijn komt in de lente vaker voor dan je denkt.

Hooikoorts

Zo’n 20 tot 30% van de Nederlanders heeft last van hooikoortsklachten. Wanneer jij last hebt van hooikoorts, is jouw lichaam (over)gevoelig voor pollen en stuifmeel kun je klachten ervaren als snotteren, traanogen, hoesten en veel niezen bijvoorbeeld. Maar ook hoofdpijn en slecht slapen zijn daar vaak het gevolg van.

Lees ook: Aromatherapie bij hooikoorts

Hoofdpijn in de lente

In de lente, zeker in het begin van de lente, schommelt het weer continu. Genieten we de ene dag van een heerlijk (fel) zonnetje, zitten we de andere dag weer binnen met grote regenbuien. Door de weersveranderingen in de lente verandert de barometrische druk continu en dit kan een behoorlijke trigger zijn voor migraine.

Lees ook: Etherische oliën bij hoofdpijn

Voorjaarsmoeheid

Sommige mensen hebben last van de winterblues, andere mensen hebben vooral last van een flinke energiedip in de lente. Wanneer we van de winter overgaan naar de lente (en ook de klok weer wordt verzet) past ons lichaam automatisch de hormoonspiegel aan; en dit kan flink wat energie kosten.

Lees ook: Etherische oliën bij voorjaarsmoeheid

Etherische oliën bij verschillende klachten in de lente

Wanneer je last hebt van klachten in de lente, kunnen etherische oliën een mooie ondersteuning zijn. Een aantal van deze etherische oliën zijn echte favorieten van mij in dit seizoen! Niet alleen omdat ze fijn voor mij werken, maar ook omdat er veel (wetenschappelijk) onderzoek naar geweest is en het dus echt mooie verlichting kan bieden.

  • Lavendel etherische olie: Lavendel olie is een echte alleskunner en voor heel veel verschillende klachten en kwaaltjes inzetbaar. Uit onderzoek is gebleken dat Lavendel olie verlichting biedt bij hooikoortsklachten, maar ook bij hoofdpijn. Daarnaast biedt het wat extra ontspanning.
  • Pepermunt etherische olie: Pepermunt olie heeft een (van nature) chemische samenstelling met het stofje menthol. Dit stofje zorgt onder andere voor een verkoelend en verfrissend effect, wat heel fijn is bij hoofdpijn. Daarnaast biedt het verlichting bij hooikoortsklachten én geeft het jouw energie een flinke oppepper. Voor alle bekende voorjaarsklachten is Pepermunt dus een hele fijne.
  • Citroen etherische olie: Citroen olie biedt verlichting bij hooikoortsklachten. Daarnaast geeft het een verfrissend gevoel, dit geeft jouw energie een flinke boost.
  • Rozemarijn etherische olie: Rozemarijn olie kan jou zowel kalmeren als mentaal een oppepper geven. Rozemarijn olie staat bekend om het versterken van ons concentratievermogen, wat heel fijn is bij een snotterig gevoel én voorjaarsvermoeidheid.
  • Eucalyptus etherische olie: Eucalyptus olie is dé olie om jouw verkoudheidsklachten rondom hooikoorts te verlichten. Niet alleen vanwege het slijmoplossende effect, maar ook om het verkoelende effect wat het heeft. Daarnaast zorgt de olie ervoor dat er ruimte komt in je mind en het gevoel van watten in je hoofd vermindert.

Hoe kun je deze etherische oliën inzetten?

Er zijn ontzettend veel manieren om aromatherapie toe te passen. Hoewel het wellicht klinkt alsof het alleen maar om de geur gaat, is dat absoluut niet waar. Etherische oliën kunnen ook positieve effecten hebben op ons lichaam, door het bijvoorbeeld op de huid toe te passen. Etherische oliën voor verschillende klachten in de lente kun je toepassen op diverse manieren:

  • Maak een fijne diffuserblend voor in de diffuser
  • Maak zelf een roller met etherische oliën
  • Adem de oliën direct in vanuit het flesje of maak zelf een aromainhaler
  • Maak je eigen roomspray

 

Shoppen

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €12.30.Huidige prijs is: €11.25.
Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €34.90.Huidige prijs is: €31.95.
11.7528.40
8.5521.40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial