De mooiste boeken over Aromatherapie

Boeken over aromatherapie - PURE by ME

Het is vast geen verrassing dat ik dol ben op etherische oliën en de bijbehorende aromatherapie. Een blogartikel met de mooiste boeken over aromatherapie is dan ook een artikel die hoog op mijn lijstje stond om met jullie te delen! Ik ben namelijk ook áltijd aan het lezen!

Zelf zet ik de etherische oliën vaak in op gevoel, bijvoorbeeld in de diffuser. Ik probeer dan echt te voelen: ‘Hoe voel ik me nu en waar heb ik behoefte aan?’  Voel ik me een beetje somber? Dan doe ik graag een paar druppels van een opbeurende citrus-olie in de diffuser, bijvoorbeeld Sinaasappel, Grapefruit of de vrolijke Spring Feeling. Voel ik me een beetje (heel erg) gespannen, dan grijp ik bijna automatisch naar de Innerlijke rust olie. De Tension Buster staat standaard in mijn EHBO-kastje (en altijd te vinden in mijn tas) en helpt me enorm goed bij hoofdpijn en zelfs bij spierpijn.

Maar soms is het ook heel moeilijk om te voelen hoe ik me voel en waar ik dan behoefte aan heb. Of heb ik een klacht of kwaal die niet zo vaak voorkomt en heb zelfs ik stiekem geen idee welke etherische olie daar het beste bij past. 

En dit geldt natuurlijk niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de vele vragen die in onze mailbox terechtkomen. Is het écht een ingewikkelde vraag, dan stel ik die aan onze leverancier. Maar ik vind het zelf ook ontzettend leuk om op onderzoek uit te gaan en duik dan graag een van mijn boeken over aromatherapie in. Want ja.. Naast de enorme passie voor etherische oliën, ben ik ook dol op boeken en lees ik heel graag. Een mooie combinatie dus!

Aromecum (Harmen Rijkema)

Wat mij betreft is Aromecum het fijnste boek voor aromatherapie. Het boek, of beter gezegd ‘de grote olie-bijbel’, bevat maar liefst 576 pagina’s vol met heel veel informatie over etherische oliën. Je vindt informatie over wetenschappelijke onderzoeken, verschillende situaties wanneer je aromatherapie kunt inzetten (van de zorg tot de sport) en uitleg over héél veel verschillende soorten etherische olie. 

De informatie over de etherische oliën in dit boek voor aromatherapie is heel uitgebreid. Waar komen de bestandsdelen uit de olie vandaan, hoe wordt de olie gewonnen, wat is de werking en hoe kun je ze inzetten? Maar ook vind je hier veel informatie uit wetenschappelijke onderzoeken en kun je zoeken welke olie het meeste geschikt is bij welke klacht. Wat mij betreft een van de mooiste boeken over aromatherapie!

Onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Breng je emoties in balans met essentiële oliën (Thorsten Weiss)

Etherische oliën hebben niet alleen een hele mooie werking voor lichamelijke klachten en kwaaltjes, maar zeker ook voor psychische. In dit boek worden 43 etherische oliën uitgelicht die jou kunnen ondersteunen op mentaal vlak en hoe je ze dan het beste kunt toepassen. Zelf vind ik de oefening ‘De Oliedouche’ op bladzijde 120 een hele mooie. Misschien moeten we daar maar eens een extra blog over schrijven!

Onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Mama’s Toverboek (Marcia Korenhof)

Ben jij dol op etherische oliën en wil je deze graag voor verschillende klachten en kwaaltjes inzetten bij jouw kind(eren)? Mama’s Toverboek van Marcia Korenhof staat bomvol recepten voor kinderkwaaltjes. Allemaal 100% natuurlijk!

Wil jij leren hoe jij etherische oliën kunt inzetten voor baby’s en kinderen? Marcia Korenhof, een ervaren aromatherapeut, schreef een fantastisch boek “Mama’s toverboek“. In dit boek deelt ze maar liefst 50 recepten voor kinderkwaaltjes. Van blaren en buikpijn tot eczeem en van oorpijn tot luieruitslag, bedplassen en waterpokken. Noem een kinderkwaal en een natuurlijke oplossing staat in dit prachtige boek! Daarnaast deelt ze ook tips voor meer gezondheid en geluk voor het hele gezin.

Hier te koop in de webshop!

De kracht van Aromatherapie (Pat Princi-Jones)

Het boek ‘Ontdek de kracht van Aromatherapie’ heb ik onlangs toegevoegd aan mijn collectie met boeken over Aromatherapie en ik vind ‘m prachtig! Niet alleen is het heel mooi vormgegeven, maar je kunt hier ook echt veel uit leren. Je leert over de verschillende geuren, hoe je deze kunt blenden met elkaar en hoe je ze kunt inzetten voor jouw gezondheid. Extra leuk: Er is extra aandacht besteed voor hoe je etherische oliën kunt inzetten bij vrouwen. Van de zwangerschap tot de overgang en meer!

Onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Boeken over aromatherapie - PURE by ME

Super groen – Etherische oliën (Lisa Butterworth)

Dit is een van de fijne laagdrempelige boeken over aromatherapie. In dit boek zijn in totaal 70 verschillende etherische oliën uitgelicht. Het leuke van dit boek vind ik vooral de opmaak. Licht, overzichtelijk en met prachtige foto’s. De informatie over de oliën is kort maar krachtig en per soort worden er een aantal tips gegeven. De informatie is niet heel uitgebreid, maar wel duidelijk en toegankelijk. Zeker een aanrader voor iedereen die op een laagdrempelige manier meer wil weten over etherische oliën en aromatherapie!

Onder andere verkrijgbaar via Bol.com

Geurpsychologie voor iedereen (Claudia de Vos)

Geuren kunnen mooie dingen doen voor ons. We hebben allemaal wel een geur die ons herinnert aan een bepaalde situatie, zoals bijvoorbeeld die fijne vakantie of dat heerlijke gerecht van oma! In dit boek wordt uitgebreid uitgelegd hoe geuren werken op ons brein en op ons lichaam. Maar ook hoe je geuren kunt inzetten om jouw brein te trainen. Daarnaast worden er 55 geurprofielen besproken (van Anijs tot Zeewier). Dit is sowieso een van mijn favoriete boeken over aromatherapie, alleen al om de mooie uitleg bij heel veel aspecten!

Onder andere verkrijgbaar via Bol.com. Bekijk hier ook het inkijkexemplaar!

Creatief met kruiden en essentiële oliën (Creosa Govaers)

Etherische oliën hebben niet alleen veel positieve invloed op onze mind, maar ook voor ons lichaam en we kunnen ze zelfs mooi inzetten voor ons huishouden (hoe leuk!). Vind jij het leuk om te ontdekken wat je allemaal zelf kunt maken met etherische oliën? Dan is dit boek een aanrader! Van deodorant tot wasmiddel!

Onder andere verkrijgbaar via Bol.com(Goed om te weten: Het boek ‘Doe het Zero‘ is ook een hele leuke wanneer je zelf  wilt ‘knutselen’ met etherische oliën.)

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial