Aromatherapie met Atlasceder etherische olie

Aromatherapie met atlasceder etherische olie - PURE by Me

De geur van Cederhout; you hate it or you love it! Ook als je de geur wellicht niet fantastisch vindt, kan aromatherapie met Atlasceder etherische olie een fijne ondersteuning zijn. Combineer ‘m dan bijvoorbeeld met andere oliën, Cederhout wordt namelijk ook vaak gebruikt als basisnoot in een mannenparfum en dat is niet voor niets… De geur van cederhout is houtig, warm, diep en ietwat zoetig.

De Ceder (Atlas) is een groenblijvende boom die zo’n 35 tot 40 meter hoog kan worden. De boom groeit in het Atlasgebergte in Marokko en Algerije. Leuk om te weten: Voor 1 liter Atlasceder etherische olie zijn er zo’n 30 tot 40 kilo houtsnippers nodig. De bomen moeten minstens 20 jaar oud zijn voordat er olie uit gewonnen kan worden.

De geschiedenis van cederhout 

De geschiedenis van cederhout gaat ver terug. In het oude Egypte werd cederhout veel gebruikt, de extracten werden onder andere gebruikt om te balsemen en om insecten op afstand te houden. Er zijn zelfs kruiken gevonden in piramides waarin je de cederhout nog kon ruiken. Er wordt gedacht dat cederhoutolie één van de eerste soorten etherische oliën is wat werd gewonnen. Ook in de bijbel wordt cederhout regelmatig genoemd, de tempel van Salomo zou gebouwd zijn van cederhout. Later werd cederhout gebruikt om meubilair te maken, maar ook sigarenkistjes en zelfs in de scheepbouw.

Gelukkig weten we inmiddels dat aromatherapie met Atlasceder etherische olie heel veel fijne voordelen biedt.

Aromatherapie met Atlasceder etherische olie

Aromatherapie met Atlasceder etherische olie kan breed ingezet worden. Zo wordt het veel ingezet bij klachten aan de luchtwegen, bij hooikoorts, kalmeert het ons zenuwstelsel bij spanningen en angsten, houdt het insecten op afstand en kan het bij heel veel andere klachten en kwaaltjes ingezet worden.

Let op! Etherische oliën zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dé oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onze Medische disclaimer.

Atlasceder etherische olie bij psychische klachten

Atlasceder olie heeft de kracht om ons zenuwstelsel te kalmeren en te ontspannen en daarnaast onze woede, onrust en angsten te verzachten. De olie werkt daarnaast grondend en zet jou met beide benen op de grond, zodat je beter om kunt gaan met de dagelijkse hardheid bijvoorbeeld. Atlasceder werkt verwarmend en is fijn in te zetten wanneer de sfeer in huis geharmoniseerd mag worden. De geur zorgt dan voor harmonie en gezelligheid met een liefdevolle sfeer.

Atlasceder etherische olie bij lichamelijke klachten

Atlasceder olie wordt veel ingezet bij diverse klachten aan de luchtwegen, zoals hoesten en verkoudheid. Het doodt de bacteriën en schimmels in de lucht en werkt slijmoplossend. Daarnaast wordt de olie ook veel ingezet bij seizoensgebonden verkoudheid, zoals hooikoorts – de olie werkt dan anti-allergisch.

Voor de huid kan Atlasceder ook een fijne ondersteuning zijn, zeker bij klachten als een vette huid, acne, een lichte vorm van eczeem of een jeukende en rode huid. Verdun de etherische olie dan altijd met een basisolie, zoals jojoba olie of amandelolie. De ontstekingremmende werking van Atlasceder ondersteunt de pijnlijke klachten bij artritis of reumatische aandoeningen.

Atlasceder etherische olie combineren

Atlasceder etherische olie is onder andere goed te combineren met: Basilicum, Bergamot, Citroen, Cypres, Geranium, Jasmijn, Jeneverbes, Lavendel, Neroli, Sinaasappel, Vetiver, Wierook en Ylang Ylang.

Shoppen

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €12.30.Huidige prijs is: €11.25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial