DIY Recept: Etherische oliën bij waterwratjes

etherische olie bij waterwratjes - PURE by Me

Waterwratjes komen regelmatig voor bij kinderen, maar ook volwassenen kunnen ze krijgen. Gelukkig kunnen waterwratjes geen kwaad en verdwijnen ze vaak vanzelf, maar toch kunnen ze ook best wel voor wat jeuk zorgen. Wat zijn waterwratjes precies en hoe kun je etherische oliën bij waterwratjes inzetten? In dit artikel lees je er alles over en vind je (onderaan) een handig DIY-recept.

Wat zijn waterwratjes?

Waterwratjes zijn vrij makkelijk te herkennen: het zijn kleine pukkeltjes met vocht er in die soms wat rood kunnen zijn. Ze zijn glad en klein en kunnen wat glanzen. Vaak zitten de waterwratjes in groepjes op de buik, borst, rug, benen, billen of knieholten en oksels. Waterwratjes komen vooral voor bij kinderen en worden veroorzaakt door een virus.

Het virus zit in het vocht wat in de waterwratjes zit. Hierdoor zijn de waterwratjes besmettelijk en kunnen ze zich makkelijk uitbreiden. Het is daarom belangrijk om niet aan de waterwratjes te krabben.

Waterwratjes kunnen lang blijven zitten, maar gaan vaak vanzelf weer weg. Duurt het toch te lang? Dan kun je etherische oliën bij waterwratjes als een fijne ondersteuning gebruiken.

DIY Recept: Maak een roll-on met deze etherische oliën bij waterwratjes

De vraag voor etherische oliën bij waterwratjes krijgen we bij PURE by Me ontzettend veel. Vrijwel altijd geven we hetzelfde advies en we hebben al heel veel enthousiaste reacties gehad. Zelf medisch specialisten (zoals een huisarts) lijken onder de indruk te zijn.

Let op! Etherische oliën zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dé oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Lees ook onze Medische disclaimer.

Hoe kun je etherische oliën bij waterwratjes inzetten? Wij adviseren altijd om zelf een roll-on te maken met Citroen, Lavendel en Tea Tree. De roller maak je qua etherische oliën in verhouding. Vervolgens vul je de roll-on aan met een basisolie. De verduntabel per leeftijd vind je hieronder.

  • 6 tot 12 maanden: Gebruik 1 a 3 druppels etherische olie op 10 ml basisolie.
  • 1 tot 2 jaar: Gebruik 3 a 5 druppels etherische olie op 10 ml basisolie.
  • 2 tot 4 jaar: Gebruik 5 a 8 druppels etherische olie op 10 ml basisolie.
  • 4 tot 6 jaar: Gebruik 8 a 10 druppels etherische olie op 10 ml basisolie.
  • 6 tot 15 jaar: Gebruik 10 a 14 druppels etherische olie op 10 ml basisolie.
  • Vanaf 15 jaar: Gebruik 14 tot 20 druppels etherische olie op 10 ml basisolie.

Gebruik de roll-on 2 tot 3 keer per dag op de waterwratjes en doe dit maximaal twee weken.

Lees ook: How to – Zelf rollers maken met etherische olie

SHoppen

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €12.30.Huidige prijs is: €11.25.
11.7528.40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial