Natuurlijk ongedierte bestrijden met etherische oliën

Natuurlijk ongedierte bestrijden in de tuin met etherische oliën - PURE by Me

De lente en de zomer zijn de perfecte seizoenen om lekker te genieten van de tuin. Met een beetje geluk hebben we ook nog eens een mooie nazomer en kunnen we zelfs in de herfst (gedeeltelijk) nog genieten van onze tuin. Het zonnetje schijnt, de planten en bloemen groeien mooi en dan komen er ongetwijfeld ook wat insecten of ander ongedierte in onze (moes)tuin. Natuurlijk ongedierte bestrijden met etherische oliën is dan een fijne en vooral een natuurlijke manier!

Insecten en ongedierte in de tuin

De natuur werkt natuurlijk hartstikke mooi: insecten en ongedierte hebben een functie, óók (of zelfs) in onze tuin of moestuin. Toch kunnen ze met (te) veel zijn en overlast veroorzaken. Zitten opeens je mooie rozen helemaal vol met bladluizen of loopt er opeens een complete kolonie mieren je huis binnen! Of zit je net lekker in de tuin te barbecueën, zoemen er allemaal wespen en vliegen rondom de tafel. Om ongedierte en insecten op afstand te houden kun je bij verschillende winkels en tuincentra heel veel (chemische) middeltjes vinden. Maar je kunt ook natuurlijk ongedierte bestrijden met etherische oliën!

Lees ook: Etherische oliën tegen muggen

Ongedierte in de tuin bestrijden op een natuurlijke manier

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten insecten en ander ongedierte te vinden in onze tuin of bij ons in huis. Denk aan bladluizen, mieren, slakken, rupsen, pissebedden, spinnen, kevers en nog zo veel meer. Welke etherische oliën kun je gebruiken om op een natuurlijke manier deze kleine diertjes uit je tuin te houden?

Goed om te weten: Lavendel en Tijm zijn hele fijne oliën om de moestuin te beschermen. Deze oliën zorgen ervoor dat ongedierte op afstand blijft en de groenten goed worden beschermd. Daarnaast is Pepermunt olie een hele geschikte olie om vrijwel alle ongedierte op afstand te houden.

Dit artikel is geschreven op 11 april 2022 en heeft een update gehad op 20 mei 2023.

Shoppen

11.7528.40
8.5521.40
18.95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial