DIY Recept: Zelf een insectenspray maken

Zelf insectenspray maken met etherische olie - PURE by Me

Of je nou last hebt van bladluizen in de tuin, spinnen in de hoeken van je huis of mieren over het aanrecht.. Insecten en ander ongedierte kunnen voor flink wat (over)last zorgen. In de winkels vind je honderden producten om insecten en ongedierte te bestrijden, vaak op een chemische manier. Gelukkig kan dat anders; bijvoorbeeld door heel simpel zelf een insectenspray te maken!

Mieren en ander ongedierte

Wist je dat heel veel insecten niet van Pepermunt etherische olie houden? Kijk bijvoorbeeld naar mieren: mieren kunnen niet met elkaar praten, maar communiceren met elkaar via hun geur (lees er hier alles over). Zodra voedsel hebben gevonden, laten ze een spoor van feromonen achter zodat hun mierenvriendjes ook naar de voedselbron kunnen. Pepermunt etherische olie verstoort dit proces, zodat ze geen spoor meer kunnen achter laten. Mieren houden niet van de intense geur van Pepermunt en zullen op zoek gaan naar een andere plek.

Niet alleen mieren, maar ook spinnen, fruitvliegjes, bladluizen en vele andere insecten en ongedierte houden ook niet van Pepermunt. Pepermunt etherische olie is dus de perfecte olie om op een natuurlijke manier ongedierte te bestrijden. Dit kun je onder andere doen door zelf een insectenspray te maken.

Zelf een insectenspray maken

Zelf een insectenspray maken klinkt misschien alsof het ingewikkeld is, maar niks is minder waar. Wanneer je de DIY recepten van PURE by Me een beetje kent, weet je inmiddels dat ik hou van makkelijke en effectieve recepten met etherische oliën. Dat geldt natuurlijk ook voor deze insectenspray!

Wat heb je nodig?

Zo kun je simpel en snel zelf een insectenspray maken

Voor de insectenspray kun je zowel vloeibare Castille zeep als alcohol gebruiken. Beide zorgen ervoor dat de etherische olie goed worden gemengd met het water. Meng de druppels etherische olie met de vloeibare Castille zeep of alcohol en vul de fles aan met water.

Spray de spray op plekken waar mieren lopen (bijvoorbeeld bij de deur naar binnen), op de ramen tegen vliegen en spinnen of op de bladeren van planten die last hebben van ongedierte.

Shoppen

11.7528.40
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
8.5521.40
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial