Etherische oliën tegen muggen en insectenbeten

Etherische olie bij muggen - PURE by Me

De zomer hangt in de lucht! In de zomer kunnen we weer langer genieten van de dag, het mooie weer en is er vaak extra gezelligheid. Lekker barbecueën met vrienden, samen naar het terras of zwoele zomeravonden doorbrengen in de tuin. Heerlijk! Maar het warme zomerweer brengt ook mindere dingen met zich mee, waaronder muggen! Wil je op een natuurlijke manier muggen en andere insecten op afstand houden? Wij delen een aantal tips met etherische oliën tegen muggen en insectenbeten!

Etherische oliën tegen muggen

Zelf vind ik het altijd heerlijk om de zomeravonden door te brengen in de tuin. Een lekker drankje, een muziekje op, een goed boek erbij of nog lekker gezellig kletsen met een vriendin. Ik ben dol op de zomer! Maar als ik niet op let, dan zit ik binnen no time onder de muggenbulten. Datzelfde geldt voor vakanties of nachten lang wakker liggen van het gezoem. Etherische oliën tegen muggen zijn heel effectief! Zo kun jij op een natuurlijke manier deze irritante beestjes op afstand houden en toch genieten van de warme zomers!

Welke etherische oliën tegen muggen kun je dan het beste inzetten?

  • LemongrassWist je dat leeuwen in Afrika zich regelmatig laten rollen door bossen Lemongrass? Zo houden zij muggen en parasieten op afstand!
  • Groene MuskietSpeciaal om muggen op afstand te houden is er de Groene Muskiet! Wat mij betreft de meest doeltreffende etherische olie en daarmee echt een musthave voor deze zomer! Verkrijgbaar in een etherische olie, roll-on of spray.
  • Lavendel: Lavendel etherische olie is een ‘alles-in-één’-olie en ook heel geschikt om muggen op afstand te houden.
  • Pepermunt: Muggen houden niet van Pepermunt, dus dit is ook een heel geschikte olie om ze op afstand te houden.

En Citronella dan? Citronella wordt veelal gebruikt om muggen en andere insecten op afstand te houden. Deze olie is natuurlijk ook een hele goeie optie!

Hoe gebruik je etherische oliën tegen muggen?

Er zijn verschillende manieren om etherische oliën tegen muggen in te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld onze draadloze Madrid diffuser op de buitentafel zetten met een paar druppels Groene Muskiet olie er in. Gebruik de roll-on en rol deze op je armen en benen of spray de spray om je heen. Eventueel kun je ‘s avonds ook een diffuser op de slaapkamer zetten met Groene Muskiet olie er in. Laat de slaapkamerdeur dan open, zodat de muggen ook daadwerkelijk de ruimte kunnen verlaten.

Wist je dat? Het is ook heel leuk om zelf een kaars te maken met etherische oliën tegen muggen er in! Twee muggen in één klap: Gezelligheid op de buitentafel én de muggen blijven weg! 😉

Etherische oliën bij insectenbeten

Oeps, toch geprikt? Vervelend en vooral heel irritant, maar met deze etherische oliën kun je de jeuk van de insectenbeet verlichten!

  • Itsy Bitsy roll-on: Rol direct op de gestoken plekken en de etherische oliën uit deze roller zullen je per direct verlichting geven. Deze roller is overigens ook heel goed te gebruiken wanneer je bent gebeten door kwallen of last hebt van brandnetels. Een absolute musthave voor de zomer dus!
  • Lavendel: Jup, we komen wéér uit bij Lavendel!
  • EHBO olie: De EHBO olie is een kant-en-klare olie die op wondjes, schaafplekjes of een geïrriteerde plek smeert. Maar deze biedt ook heel veel verlichting bij jeuk en is daarmee ook heel geschikt voor insectenbeten.

Shop de producten

Uitverkocht
12.95
11.7528.40

Een reactie op “Etherische oliën tegen muggen en insectenbeten

  1. Pingback: Natuurlijk ongedierte bestrijden met etherische oliën - PURE by Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial