EHBO met aromatherapie (zomer)

EHBO met aromatherapie voor de zomer

In de lente en de zomer trekken we allemaal massaal meer naar buiten en genieten we van leuke activiteiten en de natuur. Maar in deze seizoenen hebben we ook veel meer last van blessures en ongelukjes. We gaan meer buiten sporten, hebben last van krassen op onze huid, we stappen langs brandnetels, krijgen last van insectenbeten en nog zo veel meer. In dit artikel deel ik fijne tips voor EHBO met aromatherapie.

Etherische oliën voor EHBO

In de zomer trekken we er vaker op uit om leuke dingen te doen. In mijn tas heb ik dan standaard een paar producten op basis van etherische oliën, zodat we aromatherapie kunnen inzetten bij kleine klachten en kwaaltjes. Ik vind het zelf een heel fijn idee dat we deze klachten en kwaaltjes op een natuurlijke manier kunnen aanpakken.

Let op! Etherische oliën zijn een mooie ondersteuning. Gebruik ze nooit als dé oplossing of ter vervanging van medicatie of een bezoek aan een arts. Heb je serieuze klachten? Neem dan contact op met een medisch specialist! Lees ook onze Medische disclaimer.

Fijne aromatherapie producten voor onderweg

Veel klachten en kwaaltjes kunnen we met etherische oliën ondersteunen. EHBO met aromatherapie kan easy peasy en heel laagdrempelig zijn. Met deze producten zit je altijd goed:

  • Lavendel etherische olie: Etherische oliën mag je nooit puur op de huid smeren, maar daarin is één uitzondering en dat is Lavendel etherische olie. Laat dat nou ook eens het Zwitserse zakmes onder de etherische oliën zijn. Lavendel is een echte alleskunner en deze olie kun je bij heel veel verschillende klachten en kwaaltjes inzetten. De olie werkt ontspannend bij stress, helpt ons beter inslapen én werkt heel verzachtend voor de huid. Gebruik de olie bijvoorbeeld bij insectenbeten of wanneer je langs de brandnetels bent gelopen. Last van zonnebrand of heb je schrammetjes, krassen, brandwondjes (hallo barbecue-seizoen!) of een schaafwond? Ook dan is Lavendel olie heel fijn om in te zetten.
  • Pepermunt etherische olie: In de zomer is Pepermunt etherische olie een echte musthave! Pepermunt verfrist en verkoelt, houdt insecten op afstand en ondersteunt bij hoofdpijn en misselijkheid (hallo wagenziekte!). Juist in warme periodes is Pepermunt fijn om in te zetten. Lees ook: Waarom Pepermunt olie een musthave is in de zomer!
  • Outdoor olie en Itsy BitsyLast van insecten en zoemende muggen die je wakker houden? Dan mag de Outdoor-lijn (etherische olie, roll-on en spray) niet ontbreken! Per ongeluk toch geprikt? Dan is de Itsy Bitsy ideaal om de jeuk te verlichten!
  • Arnica maceraat: Last van blauwe plekken of verstuikingen? Dan is Arnica maceraat ideaal om op de pijnlijke plekken te smeren. Extra fijn om dit te combineren met Lavendel of Pepermunt olie bijvoorbeeld. Hou dan ongeveer 1 eetlepel Arnica maceraat aan en 1 a 2 druppels etherische olie (in totaal). Liever iets kant & klaars? Dan is de Arnica & More spray (geschikt vanaf 12 jaar) een fijne  om in de tas te hebben.
  • EHBO olie: De EHBO olie is een kant en klare olie die je kunt inzetten bij allerlei kleine wondjes en bijvoorbeeld jeuk. De Kamille en Lavendel olie werken verzachtend, terwijl Tea tree olie juist een antibacteriële werking heeft, wat ontstekingen in de huid bijvoorbeeld tegengaat.

Easy peasy EHBO bij aromatherapie!

Bij PURE by Me vind ik het belangrijk dat je aromatherapie op een effectieve én laagdrempelige manier kunt inzetten. Kortom: easy peasy aromatherapie! Er is zo ontzettend veel informatie te vinden over etherische oliën en hun krachten, maar het is juist zo leuk om zelf te experimenteren en te ervaren. Zo kun jij ontdekken dat aromatherapie helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, maar juist heel makkelijk is om toe te passen.

Tip van PURE: Maak een roll-on met een paar druppels Lavendel olie en vul dit aan met een basisolie. Stop de roller in je tas en je kunt ‘m voor ontzettend veel klachten en kwaaltjes inzetten! Het is ook fijn om standaard een roll-on met een paar druppels Pepermunt olie in je tas te hebben. Met de vijfdelige DIY set voor roll-ons heb je binnen de kortste keren een roll-on gemaakt.

SHOPPEN

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €12.30.Huidige prijs is: €11.25.
11.7528.40
8.5521.40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial