Aromatherapie tijdens meditaties – de voordelen

Aromatherapie tijdens meditatie, de voordelen - PURE by Me

Misschien ben je er dagelijks mee bezig of misschien heb je het nog nooit geprobeerd. Meditatie is een mooie manier om te vertragen, om meer innerlijke rust te ervaren en om te genieten van mentale stilte. Aromatherapie en etherische oliën gaan heel mooi samen. De voordelen van meditatie zijn én de voordelen van etherische oliën zijn een prachtige combinatie, de voordelen versterken elkaar vooral. Benieuwd hoe je aromatherapie tijdens meditaties kunt inzetten? In dit artikel vertel ik je er alles over.

Waarom je aromatherapie tijdens meditaties wilt inzetten

Door regelmatig te mediteren verlaag je gevoelens van onrust en stress. Je zorgt voor een diepere ontspanning, je kunt beter slapen en je krijgt steeds meer mooie inzichten. Je komt steeds beter in contact met jezelf, je ontdekt je dromen en je kunt meer rust bewaren in stressvolle situaties. Precies dit is ook wat etherische oliën voor je kunnen doen en waarom aromatherapie tijdens meditaties zo mooi is om in te zetten.

De voordelen van aromatherapie tijdens meditaties

Geuren hebben een bijzondere werking op onze mind en emoties, dit gebeurt vrijwel allemaal onbewust. Tijdens meditaties willen we meer rust in onze mind krijgen en onze emoties onder controle krijgen.

De voordelen van aromatherapie tijdens meditaties: 

  • Etherische oliën tijdens meditaties kunnen je stress verlagen, zorgen loslaten en vooral je ontspanning verdiepen.
  • Door etherische oliën tijdens een meditatie te gebruiken kunnen we een geurbrug creëren tussen de geur en het ontspannen gevoel.
  • Geuren laten je meer ‘in het hier en nu’ zijn. 
  • Etherische oliën hebben de kracht om onze emoties weer rustig en onder controle te krijgen.

De tekst gaat hieronder verder.

Welke etherische olie gebruiken tijdens meditaties?

In principe kun je elke etherische olie gebruiken tijdens een meditatie. Het allerbelangrijkste is dat je de olie lekker vindt ruiken en dat je een fijn gevoel krijgt van de olie. Je kunt ook heel specifiek kijken naar de werking van etherische oliën en het gewenste effect hiervan. Een aantal suggesties:

Je kunt de enkelvoudige oliën alleen gebruiken of je kunt je eigen diffuserblend maken. De combinatie van de diffuserblend kun je natuurlijk ook gebruiken in een spray, roll-on of massageolie. Het is leuk om te weten dat de ervaring van de gekozen etherische olie kan verschillen, dit heeft vooral te maken met hoe het met jou gaat en waar je behoefte aan hebt. Bedenk (en vooral vóel) dus bij het kiezen van een olie eerst eens hoe het met je gaat en wat je nu nodig hebt.

Hoe gebruik je etherische oliën tijdens meditaties?

De mogelijkheden met etherische oliën zijn eindeloos: niet alleen in het dagelijkse gebruik, maar ook tijdens meditaties. Net als het soort meditatie en de etherische olie is het ook persoonlijk hoe jij aromatherapie tijdens meditaties wilt inzetten. 

  • Zet de aroma diffuser aan: Een van de makkelijkste manieren om aromatherapie tijdens meditaties in te zetten is door een paar druppels etherische olie in de aroma diffuser te druppelen en deze aan te zetten. De ruimte vult zich met jouw gekozen geur en zo kun je ook een bepaalde sfeer neerzetten.
  • Gebruik een spray: Vind je het te veel gedoe om de diffuser aan te zetten of wil je juist heel specifiek alleen tijdens de meditatie een olie gebruiken? Dan kun je ook gebruik maken van een spray. Deze kun je kant en klaar aanschaffen of lekker zelf maken. 
  • Ruik aan het flesje: Ik vind het zelf altijd heel fijn om aromatherapie op een simpele en laagdrempelige manier in te zetten. Pak jouw favoriete etherische olie, hou het flesje een stukje van je neus vandaan en ruik de geur. 
  • Inhaler: Maak gebruik van een inhaler. Deze kun je ook voor je neus houden en er aan ruiken voor en tijdens de meditaties. Je kunt een inhaler kant en klaar aanschaffen of lekker zelf maken.
  • Op de huid: Je kunt etherische oliën ook op je huid gebruiken, bijvoorbeeld in een roll-on of een massageolie. Zorg er dan voor dat je de olie nooit onverdund op de huid smeert, maar verdun de etherische olie dus altijd eerst met een basisolie. Masseer je nek en schouders er mee in of smeer wat achter je oren en/of op je polsen.

Shoppen

Meer lezen over meditatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial