DIY Recept: Detox voetenbad met etherische olie

Detox voetenbad met etherische olie

Heb je regelmatig last van warme voeten of zelfs zweetvoeten? Dan is het heerlijk om eens een detox voetenbad met etherische olie te nemen. Zeker in de lente en de zomer hebben we regelmatig last van warme voeten of zweetvoeten. Neem dan geregeld een detox voetenbad!

Misschien sta je er niet zo bij stil, maar jouw voeten dragen jou de hele dag. Ze zorgen er voor dat je van A naar B kunt en dat je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Om goed in je lijf te zakken (en dus minder in je hoofd te leven), is het belangrijk om regelmatig contact te maken met je lichaam. Wees eens extra lief voor je voeten Ć©n daarmee ook voor jezelf!

Detox voetenbad

Een detox voetenbad is natuurlijk lekker verfrissend voor je (warme) voeten. Maar het is ook meteen een mooie manier om op een natuurlijke manier afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Dit zorgt voor meer rust en geeft je het gevoel dat je beter in balans bent. Heerlijk toch?

Als je mij al een tijdje kent, dan weet je dat ik dol ben op voetenbadjes. De voordelen van een voetenbadje zijn eindeloos! Het zorgt ervoor dat je goed kunt ontprikkelen, je ervaart meer ontspanning, het geeft een betere gronding en je kunt er heerlijk door slapen.

Detox voetenbad: zo maak je het!

Voor een voeten detox heb je in principe niet veel nodig en het DIY recept heb je binnenĀ no time zelf gemaakt!

Voeg de druppels etherische olie toe aan de neutrale badolie of de neutrale zeep en meng dit door elkaar. Voeg hier het Himalayazout met de Baking Soda (en eventueel het epsomzout) aan toe en roer het goed door elkaar. Schep alles in een weckpot en het badzout voor een voeten detox is klaar voor gebruik!

Gebruik 2 tot 4 eetlepels van het badzout toe aan een voetenbadje (met warm water of lauwwarm water) en laat je voeten minimaal 15 minuten in het voetenbadje.

Lees ook: Recept voor een detox bad

Etherische oliƫn bij zweetvoeten

Heb je snel last van zweetvoeten? Etherische oliƫn bij zweetvoeten kunnen een mooie ondersteuning zijn. Zeker wanneer je etherische oliƫn regelmatig gebruikt in een detox voetenbad. Fijne etherische oliƫn bij zweetvoeten zijn:

Je kunt ƩƩn of meer van bovenstaande etherische oliƫn gebruiken in je detox voetenbad. Combineer bijvoorbeeld Salie met Lavendel of Grove den met Tea tree. Experimenteer, ervaar en ontdek vooral wat voor jou werkt!

Extra tip van PUREĀ 

Heb je genoten van je heerlijke voetenbadje? Smeer daarna je voeten in met Shea Butter. Dit geeft niet alleen een verzorgend effect voor je huid, maar Shea Butter heeft ook een reinigende en zuiverende werking. Dit is extra fijn voor de zweetlucht. Wist je namelijk dat zweet op zichzelf niet stinkt (of zelfs niet ruikt)? Pas wanneer dit in contact komt met de bacteriƫn die leven op jouw huid, gaat het zweet ruiken. Door je huid regelmatig goed te reinigen (door middel van een detox voetenbad Ʃn Shea Butter), ga je de bacteriƫn en dus de zweetlucht tegen.

SHoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial